Vægtafgift og grøn ejerafgift

Du skal betale en løbende afgift af køretøjer på danske nummerplader. Afgiften afhænger af køretøjet og bliver opkrævet forud. I beregneren kan du udregne størrelsen på din vægtafgift eller grønne ejerafgift for benzin- og dieseldrevne køretøjer. Under beregneren kan du læse om grøn ejerafgift for elbiler og plug-in-hybridbiler samt betaling af afgifter, andre afgifter og aktuelle afgiftssatser.

Du kan også finde beregneren i SKATs app via App Store eller Google Play.

Find oplysninger om afgifter på et køretøj

Beregn afgiften

Vægtafgift / Grøn ejerafgift
Hvad koster et køretøj i afgift?

Veterankøretøjer: For køretøjer, der er registreret første gang for mere end 35 år siden, bliver afgiften fra den følgende afgiftsperiode automatisk nedsat til 25 % af den normale sats.

Du skal ikke betale vægtafgift af en knallert.

Vægtafgiften af en motorcykel er fast og afhænger ikke af vægten

Satsen gælder for godkendte traktorer (skov-,landbrug og gartneri) og registrerede traktorer (Godstransport), der er benzindrevne.

Registrerede traktorer (Godstransport), der er dieseldrevne, betaler samme sats som vare- og lastvogne. Her skal man dog være opmærksom på, at traktorer betaler efter egenvægten plus 200 kg.

Du skal være opmærksom på, at der er forskellige regler for beregning af vogntogsvægten, alt efter hvilke tilladelser køretøjet har og hvilke vægte det er synet med. Hvis du kender den beregnede vogntogsvægt, kan du foretage beregningen af den periodiske afgift.

Du skal være opmærksom på, at det ikke er muligt at beregne afgiften for ikke vejafgiftspligtige lastvognstog.

Brintdrevne biler er afgiftsfrie.

Km/l
Kg

Er du tilfreds med denne løsning?

[Her indsættes kundetilfredshedsundersøgelse 1-5]

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning.

Fik du svar på dine spørgsmål?