Dato for udgivelse
06 Jun 2017 16:09
Resumé

Torsdag i sidste uge har SKAT ved en aktion i Østjylland beslaglagt 2,2 tons bland-selv slik hos en slikbutik. Butikken kunne ikke dokumentere, at der var betalt afgift af slikket.


2,2 tons beslaglagt bland-selv slik var resultatet, da SKAT i forbindelse med en rutinemæssig kontrol af nyregistrerede virksomheder torsdag i sidste uge besøgte en bland-selv slikbutik i det østjyske. Forhandleren kunne ikke fremvise dokumentation for indkøb af slik - og dermed at der var afregnet afgift af varerne i butikken.

- Når man sælger bland-selv slik, så skal man kunne vise dokumentation for, at afgifterne er betalt. I dette tilfælde var der ingen dokumentation for købet. Virksomheden vil derfor blive bedt om at stille sikkerhed for afgifterne. Kan virksomheden ikke stille sikkerhed, så beslaglægger vi det, siger Jon Mikkelsen, der er ansvarlig for SKATs indsats over for illegal indførsel og handel med slik. 

De 2,2 tons slik blev i forbindelse med beslaglæggelsen pakket i 187 flyttekasser. Slikket er kørt til SKATs lager og afventer den endelige opgørelse af de manglende afgifter samt en evt. bøde. Afgiften på slik er 25,97 kr. pr. kilo. Ejeren skal derudover betale for transporten og opmagasineringen indtil sagen er afgjort.

- Bliver afgiften ikke betalt, så er det ikke sådan, at slikskålene vil blive fyldt hos medarbejderne i SKAT. Af hensyn til fødevaresikkerheden vil beslaglagt slik typisk blive destrueret, forklarer Jon Mikkelsen.

Illegal indførsel og handel med bl.a. slik skaber unfair konkurrence. Derfor har SKAT stor fokus på området. SKATs indsats er rettet mod både detailhandlere og engrosledet.

Torsdagens beslaglæggelser er sket i samarbejde med Fødevarestyrelsen.

Se billeder af flyttekasser med slik:
 Foto 1
 Foto 2

Billederne kan frit anvendes med angivelse af SKAT som kilde.

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; borgere og virksomheder, tlf.: 7222 1818