Offentlige myndigheder, der har behov for oplysninger om borgeres detaljerede økonomiske forhold, kan få adgang til oplysningerne via en udstillingsløsning. R75 er en samling af borgerens detaljerede skattemæssige oplysninger.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen stiller en webservice til rådighed, der gør det muligt for fx offentlige myndigheder og revisorer at hente borgeres skattemæssige oplysninger (R75-oplysninger) til brug for sagsbehandling og kontrol. Adgang til webservicen afhænger dog af, at virksomheden eller den offentlige myndighed har ret til at bruge adgangen til bestemte formål.

Det er som udgangspunkt gratis at bruge løsningen, men du må dog forvente omkostninger i forbindelse med at blive koblet til webservicen.

Herunder har vi samlet en række tekniske vejledninger til brug af løsningen:

Henvendelser vedr. løsningen rettes til dataudstilling@ufst.dk

R75-løsningen er ikke det samme som Skattestyrelsens SelvAngiv Professionelt (SA Pro), der giver revisorer og rådgivere mulighed for dels at trække skatteoplysninger (R75-oplysninger), og dels at indsende oplysningsskemaet (tidligere selvangivelsen) elektronisk. Læs mere om SA Pro for revisorer og rådgivere.