Dato for udgivelse
10 Mar 2008 07:59
Resumé

SKAT siger nu farvel til selvangivelsen efter 100 års tro tjeneste. Fire millioner borgere vil fra i år ikke længere modtage en selvangivelse.


Fra den 10. marts og de følgende uger sender SKAT årsopgørelsen for 2007 ud. Som noget nyt vil der fra og med i år ikke blive udsendt en selvangivelse.

- De fleste borgere har ikke noget at selvangive, da SKAT efterhånden får de fleste oplysninger automatisk. Vi sender derfor med det samme en årsopgørelse, i stedet for at forstyrre borgerne unødigt med en selvangivelse, fortæller Richard Hanlov, der er fagchef i SKAT.

Selvom fire millioner borgere ikke længere vil modtage en selvangivelse, skal de stadig tjekke tallene på årsopgørelsen.

- Det er ikke alle oplysninger, SKAT får. Derfor skal man stadig oplyse, hvis man har ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen. Det gælder blandt andet oplysninger om kørselsfradrag, aktieavancer og lejeindtægter, forklarer Richard Hanlov.

Hvis man straks vil se hvilke oplysninger SKAT har, er årsopgørelsen tilgængelig for alle i Skattemappen via TastSelv på skat.dk fra den 10. marts.

Har man ingen ændringer eller tilføjelser, behøver man ikke at gøre mere. Har man derimod ændringer eller tilføjelser, kan de oplyses til SKAT ved at:

  • Indtaste oplysningerne via TastSelv på skat.dk
  • Indtaste dem via telefon 70 10 10 70
  • Benytte det nye oplysningskort, som udfyldes og sendes med posten.

Fristen for at oplyse ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen er 1. maj 2008.

Det nye oplysningskort sendes til cirka en million borgere, som SKAT erfaringsmæssigt ved har noget at selvangive. Hvis man ikke har fået oplysningskortet tilsendt og har rettelser eller tilføjelser til årsopgørelsen, kan oplysningskortet let bestilles på telefon 70 10 10 70.

For de cirka 650.000 personer, der enten modtager en udvidet selvangivelse, er begrænset skattepligtige eller har udenlandsk indkomst, vil der ingen ændringer være. De vil få en selvangivelse som normalt.


Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00; borgere: 72 22 18 18.