Dato for udgivelse
31 Mar 2008 09:24
Resumé

SKAT vil sammen med andre myndigheder i de kommende seks uger skrue op for kontrollerne og besøge især byggepladser, mindre fødevarevirksomheder og landbrug for at tjekke, at de spiller fair og har orden i tingene.


SKATs medarbejdere over hele landet har gennem længere tid planlagt en række kontrolaktioner, og fra i morgen går de sammen med andre myndigheder i gang med intensive kontroller.

Generelt kan alle brancher forvente at blive set efter i sømmene, men fokus vil denne gang primært være på udenlandsk arbejdskraft inden for bygge- og anlægssektoren, landbrug og gartneri samt snyd med skatter, afgifter, offentlige ydelser og fødevarehygiejne inden for mindre fødevarevirksomheder, kiosker mv.

- Ulovlighederne betyder en fuldstændig urimelig skævvridning af konkurrencevilkårene. Det er unfair konkurrence over for alle med orden i tingene. Og det gør vi noget ved. Vi skal have en virksomhedskultur i Danmark, hvor alle parter udviser fairplay, siger skatteminister Kristian Jensen.

Indsatsen vil ske i samarbejde med andre relevante myndigheder, herunder politiet, Arbejdsdirektoratet, Socialforvaltningerne, Udlændingemyndighederne og Fødevaremyndighederne.

SKAT har i de seneste år målrettet stået i spidsen for et tværministerielt samarbejde om at bekæmpe sort arbejde, skattesnyd og illegalt arbejde. Regeringen har samtidig gennemført en række stramninger af lovgivningen, som giver bedre kontrolmuligheder og strengere straffe til lovovertræderne, forklarer Kristian Jensen.

Yderligere oplysninger: SKATs pressetelefon 72 37 09 00/ Ministeriet, Peter Høyer 41 19 15 58