Dato for udgivelse
03 Apr 2008 09:35
Resumé
Mange sommerhusejere har ikke helt styr på skattereglerne, når de lejer deres sommerhuse ud. Derfor sender SKAT nu breve til sommerhusejere i hele landet om reglerne. Senere vil vejledningen blive fulgt op af kontrol.

SKAT sender den 3. april breve ud til en række sommerhusejere, og minder dem om, at de på deres årsopgørelse skal oplyse, hvis de har eller har haft indtægter i forbindelse med udlejning af deres sommerhus.

- Omkring 300.000 danskere ejer et sommerhus, og rigtig mange af dem, der lejer deres sommerhus ud, glemmer enten helt at oplyse indtægterne til SKAT eller laver en forkert udregning af den skattepligtige del af lejeindtægten. Nogle er heller ikke klar over, hvilke fradrag de har ret til. Vi vil derfor gerne give en hjælpende hånd, sådan, at lejeindtægterne bliver indberettet korrekt siger Klaus K. Hansen, specialkonsulent i SKAT, der tilføjer:

- Da vi kender navn og adresse på sommerhusejerne, har vi valgt at sende en stor del af dem et brev med information om skattereglerne. Så kan de ikke være i tvivl om, hvordan de skal oplyse indtægterne for udlejning af deres sommerhus. Vi er også i kontakt med udlejningsbureauerne, så de har mulighed for at hjælpe deres kunder med skattereglerne.

I løbet af efteråret 2008 vil SKAT ved en kontrol følge op på, om oplysningskampagnen har virket efter hensigten.

- Skulle det, mod forventning, vise sig at sommerhusejerne stadig har svært ved at få indberettet den rigtige lejeindtægt, bliver vi nødt til at lægge fløjlshandskerne og i stedet igangsætte en større kontrolindsats, fortæller Klaus K. Hansen.

Brevene er en del af en landsdækkende oplysningskampagne SKAT gennemfører i 2008 vedrørende udlejning af fritidsboliger. Formålet med kampagnen er at gøre det lettere for ejere af sommerhuse og andre fritidsboliger at sætte sig ind i reglerne for udlejning. Midlet er information om skattereglerne, så ejerne kender deres forpligtigelse til at indberette eventuelle lejeindtægter.

Kampagnen udspringer af SKATs indsatsstrategi, hvor service og information går hånd i hånd med SKATs kontrolindsats.


Yderligere oplysninger: Journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18