Dato for udgivelse
14 Apr 2008 09:56
Resumé

I løbet af april modtager 5.000 borgere et brev og en pjece fra SKAT om reglerne for aktier og andre værdipapirer. På den måde bliver aktieejerne husket på, at de skal oplyse eventuel aktiegevinst eller tab på årsopgørelsen. Senere vil SKAT kontrollere, om informationen har haft den ønskede effekt.


Mange borgere er slet ikke klar over, at de selv skal oplyse SKAT om gevinst eller tab. Adskillige er også i tvivl om, hvordan de skal gøre det. For at hjælpe har SKAT udarbejdet en pjece, der gør det lettere for borgerne at finde ud af, hvordan de skal oplyse en eventuel gevinst eller et tab. Pjecen bliver sendt direkte til 5.000 borgere med mange aktiesalg. 

- Vi ved, at reglerne for gevinst eller tab på aktier og investeringsforeningsbeviser kan være svære at finde ud af. Derfor har vi også i år gjort noget ekstra for at informere klart og overskueligt om reglerne, siger Connie Irene Bertram-Nielsen, der er fagchef i SKAT.

Pjecen er en del af en større informationskampagne, SKAT gennemfører om aktier. Som en ekstra hjælp findes systemet, Beregn aktier, på TastSelv, som de fleste borgere kan bruge til at beregne fortjeneste og tab på aktier og investeringsforeningsbeviser. Ønsket er at gøre det lettere for borgerne at sætte sig ind i reglerne og selv beregne, hvilke oplysninger de skal skrive på årsopgørelsen.

- I løbet af sommeren vil vi følge op med en kontrol af, om borgere, der sælger aktier, har husket at oplyse os om gevinst og tab på årsopgørelsen, forklarer Connie Irene Bertram-Nielsen.

SKAT inddrager borgerne
Sidste år spurgte SKAT borgerne om deres tilfredshed med informationen om aktiereglerne. Undersøgelsen viste tydeligt, at borgerne efterlyser klar og enkel information - gerne med en oversigt, som gør det muligt at finde rundt i de ofte komplicerede aktieregler. Disse og flere andre forslag fra borgerne har SKAT indarbejdet i dette års pjece. 


Yderligere oplysninger: Journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18.