Dato for udgivelse
09 May 2008 10:57
Resumé

1.589 gulpladebiler blev den 26.april stoppet af SKAT i samarbejde med politiet. Hver 10. bil anvendes ikke i overensstemmelse med registreringen.


Lørdag den 26. april var 100 medarbejdere fra SKAT på gaden sammen med færdselspolitiet i en landsdækkende kontrol af gulpladebiler. Kontrolaktionen blev foretaget som en opfølgning på sensommerens vejledningskampagne og de efterfølgende kontroller. Formålet var at få undersøgt, om privatbenyttelsesafgiften, momsen og skatten blev afregnet korrekt.

1.589 biler blev stoppet. Hver 10. bil blev ikke anvendt korrekt i forhold til bilens registrering af moms, skat og afgifter. Ved efterårets aktioner blev hver 8. bil ikke anvendt i overensstemmelse med registreringen.

- Det er glædeligt at se, at den vejledning og kontrol vi har arbejdet med i det sidste års tid, nu endeligt ser ud til at bære frugt. Men selvom vi har kunnet konstatere en bedring, så er der desværre fortsat mange, der bruger varebiler til privat kørsel, fortæller Erik Hansen, der er fagchef i SKAT.

Konsekvenserne ved privat anvendelse af en gulpladebil, der er registreret til erhvervsmæssig anvendelse, er efterbetaling af moms på købet af varebilen, beskatning af værdien af fri bil og en efteropkrævning af privatbenyttelsesafgiften.

SKAT konstaterede desuden, at 17 gulpladebiler, der var registreret til udelukkende erhvervsmæssig anvendelse, alligevel have påklistret et mærkat, der angiver, at bilen må anvendes privat.

- Ejerne af de 17 biler kan nu se frem til et bødeforlæg. Ikke alene er bilerne sandsynligvis registreret forkert - med de moms og skattemæssige konsekvenser, det giver - men man har samtidigt forsøgt at skjule den uretmæssige private anvendelse ved at sætte et mærkat på, som ellers kun er forbeholdt varebiler registreret til privat anvendelse, forklarer Erik Hansen.

Ejerne af 99 biler, der er registreret til privat anvendelse, kan også se frem til en bøde, idet bilerne ikke have påklistret privatbenyttelses-mærkatet.

- Vi har endnu ikke opgjort alle kravene om yderligere moms og skatter vedrørende de biler, hvor vi har konstateret fejl. Men ejerne kan i den nærmeste fremtid se frem til en henvendelse fra SKAT, oplyser Erik Hansen.

SKAT vil i løbet af sommeren og foråret foretage flere lignende kontroller. Kontrollerne vil blive suppleret med en fortsat vejledningskampagne.

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; borgere og virksomheder: 7222 1818