Dato for udgivelse
29 May 2008 16:50
Resumé

Byggepladser på Fyn og i Sydjylland kan i løbet af i dag risikere at få besøg af SKAT. Besøgene sker som led i SKATs fairplay-kontroller, og vil især fokusere på sort arbejde, gulpladebiler og udenlandsk arbejdskraft.


SKAT vil i dag besøge en række erhvervsmæssige byggepladser i det sydjyske og fynske området. Kontrollerne vil især fokusere på sort arbejde, anvendelse af gulpladebiler og udenlandsk arbejdskraft. Tidligere lignende kontroller har vist, at det især er disse områder, der giver problemer.

- Tendensen fra efterårets byggeplads-kontoller var, at mængden af sort arbejde var faldende. Jeg håber, at det er en tendens, som vi får bekræftet i løbet af i dag, fortæller kontorchef Tage Christensen fra SKAT.

En stor del af de ansatte, der traditionelt træffes på byggepladserne, er udenlandsk arbejdskraft. Udover at der skal være styr på arbejds- og opholdstilladelser, skal der være styr på, om udstationerede ansatte reelt er udstationerede.

- Næsten halvdelen af udlændingene fortæller, at de er udstationeret af firmaer i hjemlandet. Men det viser sig ofte, at for eksempel instruktionsbeføjelserne er i de danske virksomheder. I de tilfælde anses det for at være arbejdsudleje, hvor den danske arbejdsudgiver skal indeholde 30 procent arbejdsudlejeskat, forklarer Tage Christensen

Dagens kontroller vil som et forsøg blive gennemført i samarbejde med Arbejdstilsynet. Efter aktionen vil Arbejdstilsynet og SKAT vurdere, om forsøget giver anledning til at udvikle myndighedssamarbejdet fremover.

Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00; virksomheder 72 22 18 18.