Dato for udgivelse
30 May 2008 10:56
Resumé

Over 1.500 borgere, som har handlet aktier på nettet via udenlandske internetbørser for samlet mere end 42 mia. kr., bliver i disse dage mindet om, at handlerne skal selvangives. Vejledningen vil senere blive fulgt op af en kontrol.


SKAT har modtaget oplysninger fra udlandet om danskere, som har handlet aktier på nettet via udenlandske internetbørser i 2006 og 2007. Overskud og tab ved disse handler skal man selv huske at selvangive, idet de udenlandske internetbørser ikke har pligt til at indberette handlerne til SKAT.

- Det er ikke småpenge, der handles for over de udenlandske internetbørser. I 2007 drejer det sig for eksempel om 42 mia. kr. Derfor sender vi vejledningsbreve til over 1.500 danskere og orienterer dem om skattereglerne. Vi vil jo helst have, at folk selv selvangiver, så pengene kommer ind af fordøren, forklarer Kira Leth Laursen, der er projektleder for SKATs projekt om handel på udenlandske internetbørser.

Har man handlet med aktier over udenlandske internetbørser, har man selv pligt til at selvangive overskud, tab, udenlandske udbytter samt indeholdt udbytteskat. Fristen for at indsende selvangivelsen for udenlandsk indkomst for 2007 er den 1. juli 2008.

- Når vi har modtaget alle selvangivelser, vil de blive sammenholdt med de oplysninger vi har modtaget fra udlandet. Kan vi ikke få det til at stemme, vil vejledningen blive fulgt op af en kontrol, fortæller Kira Leth Laursen.

Når man handler aktie via udenlandske internetbørser, skal man oprette et depot og en handelskonto hos aktiebørsen. Erklæringer om disse depoter og handelskonti skal indberettes til SKAT.

- Mange borgere ved ikke, at man skal aflevere sådanne erklæringer. Vi håber, at vi med vores vejledning kan hjælpe med større klarhed på området, forklarer Kira Leth Laursen.

Erklæringsskemaer og selvangivelsesblanket for udenlandsk indkomst kan findes på skat.dk.

Yderligere oplysninger: Journalister: 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18