Dato for udgivelse
02 Jun 2008 11:26
Resumé

Fra i dag slipper over 20.000 virksomheder for den tunge administrative byrde, at skulle tilbageholde en del af lønnen for de ansatte, der skylder til det offentlige. Det sker med introduktionen af det nye eSkattekort.


I gennemsnit får over 50.000 lønmodtagere hver måned tilbageholdt en del af lønnen af deres arbejdsgiver, fordi de har restancer til det offentlige. Arbejdsgiverne har hidtil været forpligtet til at tilbageholde en del af lønnen og afregne beløbet til det fælles lønindeholdelsesregister. Fra i dag kan mere end 20.000 arbejdsgivere overlade dette arbejde til SKAT.

- Vi ved, at mange virksomheder har været trætte af at skulle foretage lønindeholdelsen, da det har været en administrativ tung byrde for dem. Med vores nye løsning slipper arbejdsgiverne helt for at skulle gøre noget. Vi overtager simpelthen opgaven fra arbejdsgiveren, fortæller Richard Hanlov, der er fagchef i SKAT.

Lønindeholdelsen for lønmodtagere foretages nu automatisk af SKAT via en forhøjelse af trækprocenten på skattekortet. Skal der indeholdes noget af lønmodtagerens løn, får arbejdsgiveren automatisk tilsendt et nyt skattekort.

- Med vores nye løsning vil arbejdsgiverne ikke opdage, om en af deres ansatte har gæld til det offentlige. Det styrker tillidsforholdet og integriteten mellem arbejdsgiveren og deres ansatte. Arbejdsgiveren vil fremover få et nyt eSkattekort tilsendt på ganske samme måde, som hvis lønmodtageren selv har ændret skattekortet, forklarer Richard Hanlov.

Den nye ordning for lønindeholdelse træder i kraft den 1. juni. Lønmodtagerne vil fortsat blive underrettet om, at der vil ske lønindeholdelse, hvorimod arbejdsgiverne ikke længere vil blive underrettet om, at der foretages lønindeholdelse hos en medarbejder.

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; borgere og virksomheder: 7222 1818.