Dato for udgivelse
06 Jun 2008 08:48
Resumé

Personer med adresse i udlandet, der eksempelvis har et sommerhus her til lands eller arbejder her, kan nu også bruge SKATs TastSelv-service. Det drejer sig om omkring 105.000 personer. 


Fra og med i år kan personer, der er begrænset skattepligtige, nu også bruge TastSelv på skat.dk til at indtaste deres selvangivelse og efterfølgende se deres årsopgørelse. Det er for eksempel personer, der bor i udlandet og arbejder i Danmark, eller er flyttet til udlandet og stadig har et sommerhus i Danmark.

Der er ca. 105.000 begrænset skattepligtige personer, og indtil i år har de skullet selvangive på papir eller ved at henvende sig personligt hos SKAT. Nu kan de - ligesom alle andre - taste selv og med det samme se deres årsopgørelse, og få svar på, om de har overskydende skat eller restskat.

- Vi arbejder hele tiden på at gøre det så nemt for vores kunder som muligt, så det her er et naturligt led i den udvikling. Mere end 15.000 personer har allerede benyttet sig af vores nye service, og vi håber på, at mange flere vil sætte sig til tasterne inden fristen den 1. juli, fortæller Richard Hanlov, fagchef hos SKAT.

For borgere med almindelig skattepligt, er TastSelv allerede den mest brugte måde at give sine oplysninger til SKAT på. I år har knap 900.000 givet deres oplysninger til årsopgørelsen via TastSelv på skat.dk - det svarer til ca. 85 pct. af alle indberetningerne.

Personer med en udvidet selvangivelse er også godt med - her har flere end 150.000 oplyst via TastSelv indtil videre, og der er fristen også 1. juli.

Antallet af borgere med almindelig skattepligt, der benytter papir, er faldet meget i år. Knap 90.000 borgere har benyttet sig af det nye oplysningskort, der fra og med i år er den mulighed man har, for at oplyse på papir. Sidste år oplyste 236.000 personer på papir.

 

Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18.