Dato for udgivelse
14 Jun 2008 12:13
Resumé

Der er adgang til TastSelv igen i dag kl. 13.00. SKAT beklager de ulemper, it-nedbruddet har givet borgere og virksomheder.


SKAT genstarter TastSelv og resten af de systemer, der er driftet af CSC lørdag den 14. juni kl. 13.00. Der vil derfor fra det tidspunkt være normal adgang til alle SKATs systemer.

- Vi er frygtelig kede af at have været nødt til at lukke for vores systemer, og vi ved det har givet problemer for en del borgere og virksomheder både i går og i dag. Vi vil gerne takke for den pæne måde, langt de fleste af vores kunder har taklet det her på, siger fagchef i SKAT Kim Troels Rasmussen.

Den fejlbehæftede databasesoftware, der blev lagt på systemerne i sidste weekend, er blevet rullet tilbage til den foregående fejlfri versionDer er således ikke risiko for, at genstart af systemerne kan forårsage forværring af status på systemerne, hvorfor SKAT har valgt at genoptage fuld produktion.

Der er i løbet af natten gennemført en analyse af omfang og konsekvenser af ugens driftsproblemer hos CSC og SKAT har på den baggrund et godt overblik over de berørte områder/systemer.

- Det præcise antal berørte transaktioner er endnu ikke kendt, men vi vurderer omfanget som begrænset og vi kan derfor foretage de fornødne rettelser samtidigt med den normale produktion. Vi åbner op nu, fordi det kan ske helt uden risiko for tab af data, forklarer Kim Troels Rasmussen. 

Der er ingen grund til som borger eller virksomhed at kontakte SKAT selv om man har benyttet TasSelv i den forgangne uge. SKAT vil sammen med CSC sikrer, at ingen data går tabt.


Journalister kan ringe på 72 37 09 00 for interview med Kim Troels Rasmussen.