Dato for udgivelse
16 Jun 2008 11:06
Resumé

SKAT ved erfaringsmæssigt, at mange af de blandede benyttede gulpladebiler, der ejes af lønmodtagere, ikke er registreret korrekt. SKAT sender derfor brev til 24.000 ejere og beder dem overveje, om registreringen er korrekt, inden de ryger i SKATs fælder.


Omkring 24.000 lønmodtagere ejer i dag en gulpladebil, der er registreret til både privat og erhvervsmæssig anvendelse og får derfor nedslag i privatbenyttelsesafgiften. I de kommende dage vil disse ejere modtage et brev fra SKAT, hvor de bliver bedt om at overveje, om de opfylder reglerne og dermed om de er berettiget til et nedslag i privatbenyttelsesafgiften.

- Som lønmodtager er der ret skrappe krav man skal opfylde, før man er berettiget til et nedslag i privatbenyttelsesafgift. Vi ved, at en stor del af disse biler er registreret forkert. Derfor skriver vi til 24.000 ejere af blandede benyttede gulpladebiler, så de kan nå selv at få rettet oplysningerne, før vi gør det, forklarer fagchef Erik Hansen, der er projektleder på SKATs gulpladeindsats.

Hvis man er lønmodtager, så skal ens arbejdsgiver ved en skriftlig aftale forlange, at man stiller bil til rådighed, det skal være nødvendigt, at man som led i sit arbejde skal bruge en varevogn og kørslen for arbejdsgiveren være af et ikke uvæsentligt omfang.

SKAT har tidligere på året kontaktet autobranchen og orienteret dem om reglerne, så de har kunnet rådgive kunderne korrekt.

- Vi hører desværre ofte, at autobranchen ikke altid gengiver reglerne korrekt. Mange af de lønmodtagere, som vi har haft kontakt medi vores kontrolaktioner, har forklaret os, at de af forhandleren har fået oplyst, at de opfylder reglerne for nedslag i privatbenyttelsesafgiften. Derfor er de heller ikke helt tilfredse, når vi fortæller dem, at de ikke er berettiget til nedslaget, fortæller Erik Hansen.

Hvis ens gulpladebil ikke er registreret korrekt, så kan registreringen ændres ved at kontakte sit lokale skattecenter

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; borgere: 7222 1818.