Dato for udgivelse
02 Jul 2008 09:55
Resumé

Mere end 1500 pakker ulovlige cigaretter og 60 kilo vandpibetobak beslaglagt på festivalen. Det kommer til at koste sælgerne over 130.000 kroner i bøder og afgifter.


Under SKATs besøg i boderne på Roskilde Festivalen er et større parti cigaretter og vandpibetobak blevet beslaglagt i samarbejde med politiet.

- I flere boder, som vi har besøgt her i starten af festivalen, har vi set salg af ulovlige cigaretter, cigaretpapir og vandpibetobak, og i går beslaglagde vi et større parti på 1.316 pakker cigaretter og 60 kilo vandpibetobak, fortæller Gert Høj, der er afdelingsleder i SKAT.

Efter nogle observationer slog SKAT i samarbejde med politiet i går til mod flere udenlandske boder, der solgte ulovlige indiske cigaretter og vandpibetobak.

Sælgerne havde ellers en god fortjeneste på disse cigaretter, der typisk købes for få kroner i udlandet og sælges for 20 kr. pr pakke på festivalen.

SKAT har indtil videre beslaglagt to partier på i alt 1.568 pakker cigaretter, og da cigaretterne ikke må sælges i Danmark, fordi de hverken indeholder varedeklaration eller oplysning om, at de er sundhedsskadelige at ryge - vil de senere blive destrueret.

Og i går aftes beslaglagde SKAT endvidere et parti vandpibetobak på 60 kilo fra en anden bod. Afgiften på denne røgtobak er 402 kr. pr kilo.

Sælgerne skal nu betale omkring 20.000 kr. i afgift for cigaretterne og 24.000 kr. i afgift for vandpibetobakken. Dertil kommer en bøde på to gange afgiften, da varerne er smuglet ind fra lande uden for EU.

- Til sammen skal sælgerne betale mere end 130.000 kr. i bøder og afgifter, så det er bestemt ikke gratis at kaste sig ud i handel med ulovlig tobak og cigaretter, og vi kan da kun opfordre alle, der går i de tanker, til at droppe det igen. Vi kontrollere her på festivalen hele ugen for at sikre, at al handel sker på fair vilkår, fortæller Gert Høj.

SKAT har orienteret Roskilde Festivalen, der også er meget interesseret i at få denne handel stoppet, da den ikke er fair over for de andre handlende.


Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18.