Dato for udgivelse
04 Jul 2008 09:14
Resumé

De sidste fire dages kontrol af spisestederne i Roskilde by i forbindelse med festivalen giver grimme resultater. Over halvdelen af stederne bruger ulovlig arbejdskraft.


SKAT har i samarbejde med Roskilde Kommune og Arbejdsdirektoratet i løbet af ugens første fire dage besøgt 26 steder. I alt kunne det umiddelbart konstateres, at otte personer begik socialt bedrageri. Fem af dem var på arbejdsløshedsdagpengep og tre personer var på sygedagpenge, mens de samtidig havde job. Derudover stødte vi på to personer, der hverken har arbejds- eller opholdstilladelse og disse sager er nu givet videre til kriminalpolitiet for overtrædelse af udlændingeloven. Endvidere blev to unge under 15 år bortvist.  

- Det er beskæmmende at se, at under halvdelen af byens spisesteder vælger at have orden i tingene og konkurrere på fair vilkår. Vi er her for at rydde op og forklare spisestederne, hvordan de fremover skal drive deres forretning, forklarer Otto V. Lassen, der er specialkonsulent i SKAT.

SKAT har igennem årene besøgt denne branche løbende og i den forbindelse udstedt logbøger, som anvendes til registrering af alle, der er på arbejde i virksomheden.

- Hvis logbogen ikke er ajour, når vi træder ind af døren, udsteder vi en bøde på 5.600 kr. I løbet af de fire dage har vi udstedt syv nye logbøger, og fire logbøger er inddraget som grundlag for en bødesag, forklarer Otto V. Lassen.

SKAT fortsætter kontrollen resten af festivalugen med sine samarbejdspartnere. Efterfølgende vil SKAT foretage en nærmere gennemgang af skat og moms hos de virksomheder, som havde rod i lønregnskabet.


Yderligere oplysninger: borgere 72 22 18 18, journalister 72 37 09 00