Dato for udgivelse
04 Sep 2008 16:45
Resumé

Til årsskiftet er det slut med at angive moms på papir til SKAT, med mindre der er helt særlige omstændigheder. Fremover skal det ske via TastSelv.


I dag benytter 25 procent af alle virksomheder momsgirokortet, når de hver måned skal angive moms. Men til årsskiftet træder en ny lov i kraft, som betyder, at alle virksomheder fremover skal angive moms elektronisk.

- Ved at gå væk fra papir og over til TastSelv, sparer vi 7,5 mio. kroner årligt. Eller sagt på en anden måde: Hvad der svarer til omkring 15 medarbejdere hos os, kan nu lave noget andet end at sidde og taste tal ind, forklarer Richard Hanlov, der er fagchef i SKAT.

Undersøgelser fra Danmarks Statistik viser, at 95 procent af alle virksomheder har adgang til internettet.

- Vi er fuldstændig klar over, at vi i første omgang kommer til at gøre livet lidt mere besværligt for nogle virksomheder, og det beklager vi. Men vi er ganske enkelt nødt til at se på, hvordan vi bedst og billigst løser vores opgaver, og alle undersøgelser viser, at virksomhederne er meget tilfredse med vores TastSelv-løsninger, så vi håber, at de virksomheder, som i første omgang ser det her som en ulempe, i længden vil kunne se, at de også kommer til at spare tid og papirgange, siger Richard Hanlov.   

Læs mere om, hvordan virksomheder skal forholde sig her.

Yderligere oplysninger: Journalister 72 37 09 00, virksomheder 72 22 18 18.