Dato for udgivelse
04 Dec 2008 14:20
Resumé

For første gang er forskudsopgørelsen ikke automatisk blevet sendt ud i papirformat, men er tilgængelig på skat.dk. Her har over en million borgere været inde for at se deres personlige Skattemappe og foretaget godt 250.000 ændringer af forskudsopgørelsen.


Forskudsopgørelsen for 2009 skulle i år ses på www.skat.dk. Det var første gang, at SKAT ikke sendte den automatisk ud til alle 4,6 millioner skatteborgere, men i stedet fortalte borgerne, at de skulle se den i deres personlige Skattemappe på skat.dk. Forskudsopgørelsen var klar den 10. november 2008.

- Vi var spændte på at se, hvordan borgerne ville tage de nye digitale procedurer til sig, og hvor mange der ville være negative over dem, udtaler fagchef i SKAT, Richard Hanlov. - Men det er indtil nu gået rigtigt godt - faktisk bedre, end vi havde troet. Tallene viser, at de fleste borgere er klar til en digital skat, siger han.

Der er nu gået snart tre uger siden forskudsopgørelsen var klar, og informationskampagnen startede. Tallene viser, at langt de fleste borgere er klar til at se deres skattepapirer og ordne deres skat via digital selvbetjening på www.skat.dk.

Over 1,5 million borgere har været inde og se deres forskudsopgørelse på skat.dk, og der er sket over 250.000 ændringer af forskudsopgørelsen samme sted. Det svarer til, at 80 procent af de ændringer, der er foretaget, er sket via TastSelv.

- Disse tal betyder, at der er en stigning på 30 procent i antal digitale ændringer sammenlignet med sidste år, uddyber Richard Hanlov.

Til gengæld er der halvt så mange som sidste år, der har taget turen hen til et skattecenter eller kommunens borgerservice, eller som har ringet til SKAT for at få ændret deres forskudsopgørelse.

De, der ikke kunne eller ville benytte den digitale løsning, kunne bestille forskudsopgørelsen på papir. Det har kun cirka 300.000 gjort.

- Den positive udvikling på forskudsområdet er interessant for os alle, idet det offentlige sparer penge og resurser svarende til cirka 20 millioner kr. om året ved ikke at sende de 4,6 millioner forskudsopgørelser ud. Derudover sparer vi mange penge, hver gang et personligt fremmøde kan konverteres til en digital handling, kommenterer Richard Hanlov.

Henvendelse vedrørende denne pressemeddelelse kan rettes til Richard Hanlov eller Klaus Østergaard Jensen.

Læs mere om forskudsopgørelsen for 2009 (pressekit)

Yderligere oplysninger: journalister 72 37 09 00, borgere 72 22 18 18.