Dato for udgivelse
01 Jul 2009 13:13
Gyldig til
1. januar 2010
Til
virksomheder, som er registreret efter registreringsafgiftsloven m.fl.
Sagsnummer
09-010878
Ved spørgsmål, kontakt
72 22 18 18
Resumé
Fra og med 12. oktober 2009, bliver det muligt at få danske EU nummerplader, på frivillig basis.

Det er politisk besluttet at indføre danske EU nummerplader. Det sker fra og med 12. oktober 2009, og bliver på frivillig basis, med positivt tilvalg, hvilket vil sige, at man skal sætte et kryds på anmeldelsesblanketten (21.068 / MO2A) om man ønsker EU nummerplade eller ej, jf. 69 i bekendtgørelse nr. 633 af 26 juni 2009 om registrering af køretøjer.

Der er tale om stort set alle pladetyper, som vil kunne fåes i en EU version, dog undtaget knallertplader, nordiske grænseplader og historisk korrekte plader.

Udover EU mærket, indføres der også et nyt sikkerhedstiltag, i form af en hologramstribe ved siden af EU mærket. Dette er bl.a. for at mindske risikoen for forfalskning af nummerpladen. Den nye hologramstribe bliver kun indført på EU plader, hvilket vil sige at plader uden EU mærke ikke ændres.

De nye EU plader vil starte med bogstaver AF og derefter AG, AW, BF osv. Det betyder, at der anvendes bogstavskombinationer der ikke tidligere har været anvendt i det danske nummerpladesystem. Den eneste serie der kommer til at afvige fra disse kombinationer, er papegøjeplader, som vil starte ved FA.

Prisen for EU nummerplader bliver den samme som for ikke EU plader.

En erstatningsplade følger altid den oprindelige serie (udseende), bl.a. da begge nummerplader skal være ens. Dvs. at hvis man har et sæt nummerplade uden EU symbol, og man bestiller en erstatningsplade, får man en uden EU symbol.

Nedenfor ses et udsnit af et eksempel på de nye EU nummerplader (til personbiler):

Visning af billede: Scannet EU plade til IM_2