Dato for udgivelse
26 Apr 2011 16:06
Resumé

For en del danskere, der ikke har betalt det, de skal for deres dyre bil, blev påsketuren sydpå en dyr fornøjelse. SKAT stod klar i Rødby Havn for at byde dem velkommen hjem.


Visning af billede: 260411 mercedes web Visning af billede: 260411 land rover web

En håndfuld SKAT-medarbejdere havde kortet ferien af for at tage på kontrol ved færgelejet i Rødby Havn. Her fik de danskere, der havde snydt med beskatning af fri bil eller registreringsafgift på deres dyre bil, en grim overraskelse.

- Vi stoppede 94 luksusbiler, og 35 af dem vil vi kigge nærmere på, fortæller projektleder i SKAT Mikael Petersen.

Aktionen fandt sted som en del af det landsdækkende projekt dyre biler, hvor SKAT blandt andet tidligere i år har haft aktion i Helsingør Havn og i Ålborg.

- Nu skal vi først hjem bag skrivebordene og se nærmere på sagen, men min vurdering er, at aktionen vil give ændringer for mindst 2½ mio. kr., siger Mikael Petersen.

Det drejer sig blandt andet om tre dyre biler, som var indregistreret som autocampere, det vil sige med 60 procent registreringsafgift og ikke som normalt 180 procent.

- Bilerne var alle fyldt med rejsegods og indkøb som føreren i forbindelse med vores kontrol blev bedt om at tømme, hvorefter vi kunne konstateres, at bilen ikke var indrettet efter gældende regler. Derfor starter vi nu sager om manglende registreringsafgift, pointerer Mikael Petersen.

Derudover stødte SKAT på en advokat, der ikke blev beskattet af værdi af fri bil og flere biler, en direktør, som ser ud til at have "glemt" at selvangive værdi af fri bil i de sidste ni år og mange tilfælde, hvor beskatningen manglede eller var forkert.

- Vi hører mange forklaringer, når folk forsøger at slippe udenom at betale det, de skal. Flere biler, der klart bar præg af, at der var tale om feriekørsel, blev forsøgt bortforklaret med et erhvervsmæssigt ærinde, der ikke hang sammen med firmaets erhverv, og flere personer skiftede forklaringer under interviewet fra at de skulle og blev beskattet - hvilket SKAT på stedet kunne konstatere ikke passede - til at bilen udelukkende blev anvendt erhvervsmæssigt.

En håndfuld SKAT-medarbejdere havde kortet ferien af for at tage på kontrol ved færgelejet i Rødby Havn. Her fik de danskere, der havde snydt med registreringsafgiften på deres dyre bil, en grim overraskelse.

Der vil være lignende aktioner fremover over hele landet.

Visning af billede: 260411 bmw web Visning af billede: 260411 audi web


Yderligere oplysninger:
Projektleder Mikael Petersen 72 38 31 60 eller SKATs pressetelefon 72 37 09 00. Ring også for at få billederne i høj opløsning.