Dato for udgivelse
29 Jan 2013 12:31
Resumé

1.600 private bilforhandlere og synshaller har overtaget langt de fleste opgaver med motorregistrering og derfor lukker SKAT 23 nummerpladeekspeditioner.


SKAT lukker alle nummerpladeekspeditioner på nær Aalborg, Aarhus, Odense og Høje-Taastrup, som forbliver som motorcentre. Sidste dag for nummerpladeekspeditionerne er den 31. januar 2013.

- Der er ikke længere behov for SKATs 27 nummerpladeekspeditioner, fordi vi med digitale løsninger til både professionelle og private har været i stand til både at øge serviceniveauet og reducere omkostningerne. Derfor lukker vi nu 23 af vores nummerpladeekspeditioner, siger skattedirektør for SKAT Motor, Claus Bruun Johannesen.

Kun i særlige tilfælde vil det fortsat være nødvendigt at bruge SKATs motorcenter i Aalborg, Aarhus, Odense eller Høje-Taastrup. Dette gælder eksempelvis for udlevering af plader til ambassade- og lufthavnsbiler.

- Som almindelig bilejer vil man som udgangspunkt kunne klare alt omkring nummerplader, ny- og omregistrering enten på nettet eller gennem én af de 1.600 bilforhandlere og synshaller, der er godkendt som autoriserede nummerpladeoperatører, forklarer Claus Bruun Johannesen. 

SKATs nummerpladeekspeditioner blev oprettet i 2007, da SKAT overtog opgaven med motorregistrering fra politiet. De skulle imødekomme behovet for nummerpladeekspeditioner, indtil SKAT introducerede sit nye digitale system, så bilforhandlere og synshaller selv kunne ny- og omregistrere biler og udlevere nummerplader som såkaldte nummerpladeoperatører.

Det nye system "Motorregistret" blev introduceret i juni 2012, og over 1.600 synshaller og bilforhandlere er i dag autoriserede nummerpladeoperatører. Efter godt et halvt år i drift er antallet af ekspeditioner i SKATs nummerpladeekspeditioner faldet med over 85 procent.

Læs mere om private bilejeres muligheder for selv at omregistrere.

Eventuelt yderligere oplysninger:
Journalister: tlf. 72 37 09 00.
Borgere og virksomheder: tlf. 72 22 18 18