Dato for udgivelse
04 Mar 2013 09:43
Resumé

Over 2 mio. borgere har allerede været inde og kigge på årsopgørelsen i weekenden, og SKAT har fået rettet op på forskellige systemmæssige vanskeligheder, så man gerne skulle opleve en let adgang til sin årsopgørelse.


Nu sidder SKATs medarbejdere klar ved telefonen for at hjælpe borgerne med de spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med at få skattebetalingen for 2012 helt på plads.

- Det er selvfølgelig en målsætning for SKAT, at det skal være let og hurtigt selv at kunne beregne sin skat for 2012. Vi er rigtig glade for, at over 3,5 mio. borgere forventeligt vil benytte sig af TastSelv i de kommende uger. Derfor er det vigtigt, at systemet fungerer, at det er nemt overskue, hvad man skal tjekke, at man let eventuelt kan rette oplysninger, og endelig, at der er hjælp at hente, hvis man er i tvivl, siger direktør for SKAT, Jesper Rønnow Simonsen.

Der er udvidet åbningstid på SKATs hovednummer, telefon 72 22 18 18, så borgerne fra i dag og de kommende seks hverdage kan få svar på spørgsmål om årsopgørelsen i tidsrummet fra klokken 9 til 20 og i den kommende weekend mellem klokken 10 og 14.

I weekenden har SKAT-medarbejdere som noget nyt telefonisk svaret de borgere, som henvendte sig pr. mail. De første mails om årsopgørelse 2012 fra borgerne er derfor allerede håndteret.

4,5 mio. årsopgørelser for 2012 ligger klar i borgernes TastSelv på skat.dk, og borgerne skal selv tjekke, at oplysningerne er korrekte.

Der kan ændres i årsopgørelsen frem til den 1. maj 2013.

TastSelv har fået nyt design med fokus på, at det skal være nemt at orientere sig i sine valgmuligheder. Samtidig har SKAT endvidere udarbejdet fem videoguides, der viser, hvordan man tjekker sin skat og laver visse typer af ændringer. De kan ses nedenfor.

Læs mere om årsopgørelsen på www.skat.dk/årsopgørelse.

Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion tlf. 72 37 09 00
For teknisk support med videoerne: Morten Jacobsen tlf. 72 37 83 65

 

Se videoen Introduktion til årsopgørelsen

Download videoen her 

Hent link eller embedkoder her. (Under playeren)


Se videoen Sådan tjekker du din årsopgørelse

Download videoen her.

Hent link eller embedkoder her. (Under playeren)


Se videoen Sådan retter du din årsopgørelse

Download videoen her

Hent link eller embedkoder her. (Under playeren)


Se videoen Sådan betaler du restskat

Download videoen her

Hent link eller embedkoder her. (Under playeren)


Se videoen Sådan beregner du dit befordringsfradrag

Download videoen her

Hent link eller embedkoder her. (Under playeren)