Dato for udgivelse
11. marts 2013
Resumé

SKAT gennemfører for tiden en informationskampagne for at gøre opmærksom på de nye regler for varebiler på gule plader. Senere gennemføres endnu en kampagne, og da vil bødeblokken blive medbragt.


SKAT holder for tiden over hele landet et ekstra øje med varebiler på gule plader, som ifølge ny lovgivning om sort arbejde skal have firmanavn og CVR-nr. på siderne af bilen.

- Vi opsøger steder, hvor vi forventer at møde varebiler. Hér får vi en snak med chaufføren eller efterlader en folder i forruden, fortæller Søren Lindhardt, afdelingsleder i SKAT.

Folderen fortæller kort om reglerne og gør opmærksom på, at man faktisk kan få en bøde for ikke at overholde dem. Siden november har SKAT informeret om reglerne via brancheforeninger og annoncer.

- Nu gennemfører vi en mere målrettet informationskampagne rettet direkte mod ejerne af varebiler på gule plader, når vi konstaterer, at firmanavn og CVR-nr. mangler, fortæller Søren Lindhardt og fortsætter:

- Budskabet fra SKAT er et vink med en vognstang, og vi kan se, at budskabet bliver forstået. Ved et tilfælde kom vi forbi en varebil, hvor vi en time forinden havde sat en folder i forruden. Bilen havde i mellemtiden fået monteret skilte med firmanavn og CVR-nr.

- I april gennemfører vi endnu en landsdækkende kampagne, men da vil vi have bødeblokken med, slutter Søren Lindhardt.

Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion på telefon 72 37 09 00
Borgere og virksomheder: SKATs hovednummer på telefon 72 22 18 18

 

Faktaboks:

Varebiler skal med virkning fra den 1. januar 2013 være forsynet med synligt 

  • firmanavn og/eller logo og
  • cvr.nr.

Reglerne gælder for biler

  • som har en totalvægt på 4 tons og derunder,
  • som er på gule plader, og
  • som er indregistreret som 100 % erhvervsmæssigt anvendt.

Disse oplysninger fremgår af bilens registreringsattest.

Bøden for ikke at overholde reglerne er på 5.000 kr. første gang. Bliver det nødvendigt at give flere bøder til den samme ejer stiger bøderne til 10.000 kr., 15.000 kr. og 22.000 kr. anden, tredje og fjerde gang.

Se alle de nye regler omkring sort arbejde på www.skat.dk/sortarbejde