Dato for udgivelse
19. marts 2013
Resumé

SKAT anmoder aldrig om personlige oplysninger pr. mail. Lige nu udsendes en falsk mail, som ligner SKATs e-mail til borgerne i forbindelse med åbning af årsopgørelsen. Eneste forskel er, at der i den falske mail er tre links, hvor der i dem alle anmodes om kreditkort-oplysninger.


SKATs navn og logo bliver misbrugt i et enormt omfang af falske mails. Ofte er de formuleret på dårlig dansk og mangler æ, ø og å.

I dag er SKAT dog blevet opmærksom på, at der udsendes nye og mere vellignende falske mails, som til forveksling ligner den mail, som SKAT har udsendt til borgerne i forbindelse med åbning af årsopgørelsen.

SKAT advarer mod mailen. Vær særligt opmærksom på, at mailens tre link alle viser hen til en ny side, hvor der skal gives oplysninger om kreditkort.  Kreditkort- og andre personlige oplysninger anmoder SKAT aldrig om pr. mail.

SKAT opfordrer til, at man sletter den - og hvis man uheldigvis har givet sine oplysninger, skal man straks kontakte sit pengeinstitut.

Nedenfor ses et eksempel på en falsk e-mail - og en markering af de links, som fører til en side, som ikke hører til SKAT, og som dermed betyder, at mailen er falsk:

Den falske mail


Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion, telefon 72 37 09 00