Dato for udgivelse
18 Apr 2013 12:48
Til
Virksomheder
Sagsnummer
.
Resumé

SKAT indfører nye procedurer for forskudsopgørelsen. I virksomhedernes lønkontorer kan I få spørgsmål til de nye procedurer fra medarbejderne. Vi håber, at I vil have ulejlighed med at forklare medarbejderne, at de nye procedurer kan have betydning for deres lønudbetaling.


SKAT indfører nye procedurer for forskudsopgørelsen. I virksomhedernes lønkontorer kan I få spørgsmål til de nye procedurer fra medarbejderne. Derfor sender vi en kort oversigt over de nye tiltag.

Nye forskudsopgørelser

Fremover sender vi et forslag til en ny forskudsopgørelse til borgerne, når vi kan se, at deres økonomi har ændret sig. SKAT arbejder på at kunne sende nye forslag en gang i kvartalet.
I 2013 sender vi dog kun ét nyt forslag. Forslaget bygger på de nye tal, vi har fra årsopgørelsen for 2012. Den 11. april 2013 fik mere end 800.000 borgere således et forslag til en ny forskudsopgørelse.

Borgeren har 15 dage til at ændre forslaget, hvis han eller hun er uenig i de nye tal. Hvis borgeren ikke når at ændre tallene inden fristen, bliver det nye skattekort sendt til arbejdsgiveren og brugt ved næste lønudbetaling. Borgeren kan stadig ændre forskudsopgørelsen, men der kan så være mindst én måned, hvor lønudbetalingen er baseret på vores forslag.

Ændrede eSkattekort

De over 800.000 nye forskudsopgørelser fører til, at der bliver dannet lige så mange nye eSkattekort, som skal bruges til lønudbetalingerne for maj måned (juni måned for forudlønnede).

Informationskampagne

Vi gennemfører en stor informationskampagne i forbindelse med, at vi lancerer de nye procedurer. Alligevel må I forvente, at nogle medarbejdere ikke er opmærksomme på de nye procedurer, og at den ændrede lønudbetaling derfor kan komme som en overraskelse for nogle. Vi håber, at I vil have ulejlighed med at forklare medarbejderne, at de nye procedurer kan have betydning for deres lønudbetaling.

I kan læse mere om de nye procedurer på skat.dk/balance.

Hvis I har spørgsmål, er I velkomne til at ringe til SKAT på telefon 72 22 18 18. Tast 2 for Virksomhed > Tast 2 for Skat, moms, afgifter, registrering af virksomhed eller told > Tast 1 for Skat > Tast 1 for eIndkomst eller virksomhedens A-skat og arbejdsmarkedsbidrag.