Dato for udgivelse
13. august 2013
Resumé

I foråret lød startskuddet til SKATs nye initiativ for en mere enkel skatteopkrævning, kaldet "Skat i balance". Initiativet skal sikre, at danskerne løbende betaler den rigtige skat og dermed undgår en restskat. Nu er der nye forskudsopgørelser på vej til de selvstændigt erhvervsdrivende og deres ægtefæller.


I foråret fik godt 800.000 lønmodtagere, pensionister mv. et forslag til en ny forskudsopgørelse/skattekort, hvis oplysninger hos SKAT viste, at forskudsskatten var ude af kurs. Nu er tiden kommet til de selvstændigt erhvervsdrivende og andre med en selvangivelsesfrist den 1. juli.

Omkring 100.000 selvstændigt erhvervsdrivende mv. modtager i disse dage et forslag til ny forskudsopgørelse. Den nye forskudsopgørelse bliver sendt via mail eller brev.

- Initiativet skal ses som en hjælpende hånd til de personer, hvor vi kan se, at der er behov for justeringer, således at man undgår en uhensigtsmæssig restskat. Vi har brugt erfaringerne fra den første udsendelse i foråret og har således rettet procedurerne lidt til og gjort initiativet endnu lettere for de danskere, der selv ønsker at styre deres skat, siger underdirektør i SKAT, Richard Hanlov, og han uddyber:

- Erfaringerne har vist, at langt de fleste danskere er enige i SKATs forslag til ny forskudsopgørelse. De skatteydere, der imidlertid selv ønsker at styre forskudsskatten eller har aktuelle oplysninger, som SKAT endnu ikke har i systemerne, kan som noget nyt annullere SKATs forslag på computeren med et enkelt klik eller alternativt ringe til SKAT.

"Skat i balance" udvikles løbende over de kommende år. Til næste år vil SKAT udsende nye forskudsopgørelser ud fra ændrede lønoplysninger. Målet er en halvering af restskatter og en reduktion af restancerne til staten på ca. 500 mio. kr. Initiativet er den del af Skattereformen 2012.

Yderligere oplysninger:
Journalister: SKATs pressefunktion, telefon 72 37 09 00
Borgere og virksomheder:
Læs mere om SKAT i balance eller ring på SKATs hovednummer, telefon 72 22 18 18