Dato for udgivelse
24 Sep 2013 13:17
Resumé

Indsmugling af hash til en værdi af ca. 10 millioner kroner, ni sager med forsøg på indsmugling af våben, en større pengesag og flere politisager var en del af resultatet af en 48 timers kontrolaktion ved de sydvendte grænser. Kontrolaktionen er et led i indsatsen mod indsmugling af narkotika og våben.


Færgehavne på Lolland og Falster samt landegrænsen i Sønderjylland var fra torsdag den 19. september til lørdag den 21. september rammen for en 48 timers aktion rettet imod indgående trafik i Danmark fra de sydvendte grænser mod Tyskland. Kontrolaktionen blev gennemført som en del af et landsdækkende indsatsprojekt med fokus på narko- og våbensmugling til og igennem Danmark.

- Indsatsen for at begrænse indsmuglingen af narko og våben i Danmark står højt på både min og regeringens dagsorden. Det mener vi bedst sker med en effektiv, fleksibel og mobil toldkontrol, som er baseret på efterretninger og samarbejde med både nationale og internationale myndigheder. Det er en kontrolaktion som denne, der viser, at strategien virker, udtaler skatteminister Holger K. Nielsen.

Kontrolaktionen blev afviklet i samarbejde med politiet, herunder udlændingekontrolafdelingen (UKA), Fødevareregion Øst og tysk politi. Herudover har SKATs mobile containerscannere og bagagescannere assisteret i kontrollerne. Aktionen blev gennemført som stikprøvekontroller samt efterretningsbaserede kontroller.

Formålet med kontrolaktionen var at afsløre de smuglere, som forsøger at indføre narkotika og våben til Danmark beregnet til videresalg og distribution i Danmark. Samtidig har kontrollen haft til formål, at afsløre de smuglere, som benytter Danmark som transitland til de øvrige nordiske lande i relation til narkotika og våben.

Under kontrollen blev der konstateret to sager vedrørende forsøg på indsmugling af i alt cirka 200 kg. hash til en værdi af ca. 10 millioner kroner. Herudover har tolderne haft ni sager vedrørende forsøg på indsmugling af våben.

SKATs fogeder deltog ligeledes i kontrolaktionen og beslaglagde blandt andet en personbil, som var indregistreret i udlandet, men hvor ejeren af bilen havde en større gæld til SKAT. Desuden førte kontrollen til flere sager vedrørende indførsel af punktafgiftspligtige varer til Danmark, en pengesag om indførsel af 26.000 Euro til Danmark samt flere politisager som f.eks. kørsel u/førerret, spirituskørsel, illegal indvandring og indrejseforbudssager, som også blev konstateret under aktionen.

- Kontrolaktionen er et rigtig godt eksempel på den helhedsorienterede sagsbehandling i forbindelse med kontrollerne, hvor der er fokus på mange andre af SKATs interesseområder end narkotika og våben, udtaler Henrik T. Jensen fra SKAT.

Yderligere oplysninger:
SKATs pressefunktion: tlf.: 72 37 09 00
For kommentarer fra Skatteminister Holger K. Nielsen: tlf.: 72 22 23 24
Borgere og virksomheder: tlf.: 72 22 18 18