Blanketnr.
21.079
Formål med blanketten

Blanketten bruges til at ansøge om tilladelse til at anvende andre fæstningsmidler end skruer, bolte og tilhørende hætter til at fastgøre sine nummerplader til en person- eller varebil.

Fra den 15. november 2015 gør nye regler det lovpligtigt at montere sine nummerplader på person- og varebiler med skruer eller bolte med tilhørende hætter. Motorstyrelsen kan dog tillade, efter forudgående høring hos Rigspolitiet, at der anvendes en anden metode/andre fæstningselementer.

Du skal være opmærksom på, at hvis vi imødekommer din ansøgning, vil vi offentliggøre en beskrivelse af fæstningselementet på vores hjemmeside. Offentliggørelsen betyder, at tilladelsen gælder for alle, der vælger at benytte det tilladte fæstningselement/den tilladte metode til at fastgøre nummerpladen på køretøjet.

Ansøgningen skal vedlægges en udtalelse fra et anerkendt prøvningslaboratorium samt en målsat teknisk tegning af fæstningselementet.

PDF-udgave

Hent blanket 21.079

Bemærk
OBS! Gem blanketten på din computer, inden du går i gang med at udfylde den. Ellers risikerer du, at dine oplysninger ikke bliver gemt.

Til brugere af Apple-produkter:

Vi oplever ofte at modtage blanketter med blanke felter fra en bruger, der har brugt Safari-browseren eller billedfremviseren på Mac til at udfylde blanketten med. De blanke felter skyldes en teknisk fejl i pdf-formatet. Derfor opfordrer vi brugere af Mac til at bruge en anden browser eller andet software til at udfylde blanketterne og sende til os.
Ansvarlig styrelse
Motorstyrelsen