Dato for udgivelse
06 Apr 2016 12:31
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
16-0423790
Ved spørgsmål, kontakt
SKATs Kundecenter
Resumé

Tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS vedtaget på HS Komitéens 56. session i september 2015


EU har godkendt de tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS, der blev vedtaget i september 2015 på 55. session i Komitéen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C 119 af 5. april 2016.

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Ændringerne til FBHS er gennemført i den danske udgave. 

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophører med at være gyldig fra den 5. april 2016, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

Venlig hilsen

Tariferingscentret

Bilag

0406 10

Mozzarellaost,
skåret i mindre skiver og belagt med krydderier, sammenpakket med pepperoni i en lukket plastpose med en nettovægt á 280 g, osten og pepperonien separeres af et stykke vokspapir. Posen indeholder en portioneret mængde af toppings - bestående af 76 % mozzarella, 22 % pepperoni, ca. 1 % krydderier, rapsolie og ca. 1 % kalciumsilikat - til en ekstra stor pizza.

65 poser af denne type foreligger sammen i en enkelt kasse og er tiltænkt anvendt i pizzeriaer.

Pepperonien, der foreligger med osten, tariferes separat i pos. 1601.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

Se også HSC tariferingsudtalelse til pos. 1601 00.

1601 00

Pepperoni -
sammenpakket med mozzarella ost i en lukket plastpose med en nettovægt á 280 g, osten og pepperonien separeres af et stykke vokspapir. Posen indeholder en portioneret mængde af toppings - bestående af 76 % mozzarella, 22 % pepperoni, ca. 1 % krydderier, rapsolie og ca. 1 % kalciumsilikat - til en ekstra stor pizza.

65 poser af denne type foreligger sammen i en enkelt kasse og er tiltænkt anvendt i pizzeriaer.

Mozzarellaosten, der foreligger med pepperonien, tariferes separat i underpos. 0406 10.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1

Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 0406 10.

3004 90

Lægemiddel
i form af en fyldt injektionssprøjte indeholdende 20 mg/2 ml, i en steril pakke, bestående af en viscoelastisk opløsning af natriumhyaluronat. 1 ml isotonisk opløsning (pH 7,3) indeholder 10 mg natriumhyaluronat opnået ved fermentering (1 %), natriumklorid, dinatriumfosfat, natriumdihydrogenfosfat og vand til injektion i ledhulrum.

Dets indikerede anvendelse er som smertelindring og forbedring af mobilitet i tilfælde af degenerative og traumatiske ændringer i knæledet og andre synovialled. Produktet forbedrer de viskoelastiske egenskaber af synovialvæsken ved intraaktulære injektioner med hyaluronsyre af høj renhed.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

3004 90

Lægemiddel
i form af en fyldt injektionssprøjte med 40 mg/2 ml i en steril pakke, bestående af en viscoelastisk opløsning af natriumhyaluronat. 1 ml isotonisk opløsning (pH 7,3) indeholder 20 mg natriumhyaluronat opnået ved fermentering (2 %), natriumklorid, dinatriumfosfat, natriumdihydrogenfosfat, mannitol og vand til indsprøjtning i ledhulrum.

Dens indikerede anvendelse er som smertelindring og forbedring af mobilitet i tilfælde af degenerative og traumatiske ændringer i knæledet og andre synovialled. Produktet forbedrer de viskoelastiske egenskaber af synovialvæsken ved intraaktulære injektioner med hyaluronsyre af høj renhed.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

3005 90

Gaze til medicinsk anvendelse,
fremstillet af lærredsstof af 100 % bomuld , hvid, glat overflade, med en vægt på 15 g/m2. Stoffet (90 m x 90 cm) foldet langs midten i længden (synlig brede 45 cm) er pakket til detailsalg i ruller med en vægt på ca. 1.200 g. Rullerne er indpakket i to lag papir (et blåt, et hvidt). Ifølge etiketten er gazen bestemt til anvendelse i hospitaler og er ikke steriliseret.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelser 1 (bestemmelser 2 til afsnit VI og bestemmelse 1 e) til afsnit XI) og 6.

5704 90

Elektrisk opvarmet gulvtæppe fremstillet af tekstilmaterialer
(176 cm lang x 88 cm bred x 6 mm tyk) bestående af to lag af nålefilt af polyester, en s-formet modstandstråd som varmekilde og en kontrolenhed. Modstandstråden er indesluttet mellem to polyesterlag, og kanten af produktet er sømmet. Den har to overfladetemperaturindstillinger (lav: 35°C, høj: 45°C). Ifølge advarslen i brugsanvisningen og på kontrolenheden bør den anvendes tildækket for at undgå risiko for forbrændinger. Produktet er designet til at blive lagt på gulvet eller jorden for at varme brugeren.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 1 til kapitel 57) og 6.

5705 00

Elektrisk opvarmet gulvtæppe fremstillet af tekstilmaterialer
(90 cm lang x 45 cm bred x 1 cm tyk), bestående af to lag, der omslutter en s-formet modstandstråd som varmekilde og en kontrolenhed.

Et lag er fløjlsstof af trikotage (100 % polyester) kombineret med celleplast fremstillet af polyuretan. Det andet lag er belægning, som kombinerer en fiberdug af polyester med filt. Modstandstråden er indesluttet mellem to polyesterlag, og kanten er sømmet. Den har to overfladetemperaturindstillinger (lav: 40°C, høj: 50°C).

Produktet er designet til at blive lagt på gulvet eller jorden for at varme brugeren.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 1 til kapitel 57).

7607 20

Lamineret, reflekterende isolering
(38,1 m lang x 1,22 m bred) i ruller bestående af to ydre lag af aluminiumfolie (tykkelse 5 µm) og et indre lag fremstillet af et polyethylen bobleplast (tykkelse 3,1 mm). Vægtprocenten pr. m2 af de to lag aluminiumsfolie og polyethylen bobleplast er henholdsvis 16 % og 84 %.

Produktet er beregnet til at blive skåret til efter brugerens behov og beregnet til at blive installeret på indersiden af en væg, et loft eller et gulv i en bygning for at opretholde temperaturen ved at isolere mod strålevarme udefra eller indefra. Den laminerede aluminiumsfolie reflekterer strålevarme (reflektans: 97%) i begge retninger, og luften fanget i polyethylen bobleplast mellem foliernes overflader isolerer mod varmeledning.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6.

8466 10

Teleskoparm
(også kaldet en forlængelsesstang) af uædelt metal. Produktet er et tilbehør (værktøjsholder), der kan strækkes op til 4 meters længde og er designet til anvendelse sammen med en pneumatiske rive for at lette høst af frugter eller med en pneumatiske beskærersaks eller sav for at beskære frugttræer. Teleskoparmen leveres med et system til hurtig montering og afmontering og en sikkerhedsafbryder funktion i håndtaget

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 8467 19 og 8467 29.

8467 19

Pneumatisk rive,
af uædelt metal, ikke-roterende, vifteformet, der anvendes til høst af oliven, mandler og pistacienødder. Den er drevet af luft fra en kompressor. Den kan betjenes i hånden uden anvendelse af tilbehør, men er normalt knyttet til en forlængelsesstang, fx en teleskoparm, hvilket letter høsten.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 8466 10 og 8467 29

8467 29

Elektrisk rive,
af uædle metal, vifteformet, med elektrisk motor, som drives af et eksternt batteri eller en generator. Riven anvendes til høst af oliven, mandler og pistacienødder. Den kan betjenes i hånden uden anvendelse af tilbehør, men er normalt knyttet til en forlængelsesstang, fx en teleskoparm, hvilket letter høsten.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 8466 10 og 8467 19.

8517 62

Bærbar batteridrevet enhed,
et såkaldt "smart ur", (57 mm lang x 37 mm bred x 11 mm tyk), der kan modtage og sende data. Den er designet til at blive båret på håndleddet, har indbygget en 1,63 tommer (41,4 mm) berøringsfølsomt, activ matrix organic light-emitting diode (AMOLED) skærm, 512 MB RAM, 4 GB intern hukommelse, en 800 MHz processor, et 315 mAh batteri, et 1,9 MP digitalkamera, en højttaler, to mikrofoner, en gyro-sensor og et accelerometer.

Enheden har en radio-sender/modtager, som udnytter en åben trådløs teknologistandard (såsom trådløs Bluetooth®-protokol til udveksling af data inden for et Personal Area Network (PAN) ved hjælp af korte bølgelængder over korte afstande (op til 10 meter)), som gør det muligt for enheden at kommunikere trådløst med andre enheder såsom mobiltelefoner til celleopdelt netværk eller tablet-computere.

Når parret med en værtsenhed er den bærbare enhed i stand til at udføre en række funktioner herunder: vise tid og dato, optage og gengive lyd, tage og optage digitale fotos og videoer, alarm, timer og stopur, skridttæller, foretage og modtage telefonopkald gennem værtsenheden ved at tale direkte ind i enheden, modtage og vise e-mails, meddelelser, modtage og afsende SMS-beskeder via stemmekommandoer, og betjene værtsenhedens musikafspillerfunktioner.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6

8517 62

Bærbar batteridrevet enhed,
et såkaldt "smart ur", fås i to størrelser (henholdsvis 39 mm lang x 33 mm bred x 11 mm tyk og 42 mm lang x 36 mm bred x 11 mm tyk), der kan modtage og sende data og tale. Den er designet til at blive båret på håndleddet, har indbygget en 1,34 tommer (34 mm) eller 1,53 tommer (39 mm) berøringsfølsom skærm, henholdsvis en mikrofon, en højttaler, et accelerometer, et gyroskop, en fotoplethysmografi (PPG) sensor, et genopladeligt lithium-ion polymer batteri og en specialdesignet chip, der integrerer forarbejdning, grafik, hukommelse og trådløs kommunikation funktionaliteter i et enkelt modul og er dækket med harpiks for at beskytte elektroniske komponenter.

Enheden anvender en åben trådløs teknologi standard (såsom trådløs Bluetooth®-protokol til udveksling af data inden for et Personal Area Network (PAN) ved hjælp af korte bølgelængder over korte afstande (op til 10 meter)), som gør det muligt for enheden til at kommunikere trådløst med andre enheder, såsom mobiltelefoner til celleopdelt netværk. Enheden har også Near Field Communication (NFC) og Wi-Fi formåen.

Når parret med en værtsenhed er den bærbare enhed i stand til at udføre en række funktioner herunder: at acceptere telefonopkald via værtsenheden, optage og gengive digital lyd, adgang til medier (billeder, videoer og musik) gemt på værtsenheden, vise tid og dato, vise og besvare SMS og e-mails, vise meddelelser fra værtsenheden, anvende et point-of-service (POS) betalingssystem via NFC teknologi, og give adgang til sundhed og fitness oplysninger.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6.

8517 62

Bærbar batteridrevet enhed,
et såkaldt "smart ur", (51 mm lang x 36 mm bred x 10 mm tyk), der kan modtage og sende data og er designet til at blive båret på håndleddet. Enheden har indbygget berøringsfølsom 1.6 tommer (41mm) transflektiv skærm, 512 MB RAM, 4 GB intern hukommelse, en 1,2 GHz processor, en 420 mAh batteri, et accelerometer, et kompas, en gyro og GPS.

Enheden har en radio sender/modtager, som udnytter en åben trådløs teknologi standard (såsom trådløs Bluetooth®-protokol til udveksling af data inden for et Personal Area Network (PAN) ved hjælp af korte bølgelængder over korte afstande (op til 10 meter)), som gør det muligt for enheden at kommunikere trådløst med andre enheder, såsom mobiltelefoner til celleopdelt netværk. Enheden har også Near Field Communication (NFC) formåen.

Når parret med en værtsenhed er den bærbare enhed i stand til at udføre en række funktioner herunder: vise tid og dato, alarm, stopur, og timer, skridttæller, vise indkommende e-mails og meddelelser, sende foruddefinerede svar dertil, og betjene værtsenhedens musikafspillerfunktioner.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6.

8517 62

Bærbar batteridrevet enhed,
et såkaldt "smart ur", (24 mm bred x 10 mm tyk), der kan modtage og sende data . Den er designet til at blive båret på håndleddet som et armbånd, har indbygget en 1,4 tommer (36 mm) sort-hvid skærm, et accelerometer og en højdemåler.

Enheden anvender en åben trådløs teknologi standard (såsom trådløs Bluetooth®-protokol til udveksling af data inden for et Personal Area Network (PAN) ved hjælp af korte bølgelængder over korte afstande (op til 10 meter)), som gør det muligt for enheden at kommunikere trådløst med andre enheder, såsom mobiltelefoner til celleopdelt netværk.

Når parret med en værtsenhed er den bærbare enhed i stand til at udføre en række funktioner herunder: foretage og modtage opkald via værtsenheden, vise indkommende e-mails og meddelelser fra værtsenheden, alarm, vise dato og tid, betjene værtsenhedens musikafspillerfunktioner, betjene værtsenhedens kamerafunktioner og skridttæller.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6.

8525 80

Digital kamera (14 MP) integreret på en fjernstyret fire-rotor helikopter,
også kaldet "drone" eller "quadrokopter", (dimensioner: 29 cm lang x 29 cm bred x 18 cm høj, vægt: 1160 g), foreligger som et sæt til detailsalg i en enkelt papkasse sammen med en radio fjernbetjening, Wi-Fi range extender og en mobiltelefonholder.

Rækkevidden af den medfølgende Wi-Fi range extender er cirka 300 meter, og flyvetiden er cirka 25 minutter, før batteriet skal genoplades. Brugeren kan anvende et separat program ("app") fra producenten til at styre kameraet via en mobiltelefon.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6.

8701 90

Seks-hjulet off-road motorkøretøj (to forhjul og fire baghjul) på to aksler,
med en 138 hk dieselmotor og en maksimal hastighed på 40 km/t. Køretøjet, der er 3.048 mm høj, 2.514 mm bred og 4.877 mm lang, har elektronisk automatisk transmission, en lukket kabine med et enkelt sæde til føreren, og en trækkraft aksel (baghjulstræk). Køretøjet har en akselafstand på 2946 mm, og dæktypen er 11R22.5. Chassiset er udstyret med en drejeskammel til kobling med sættevognen, og har en maksimal samlet bruttovægt 36.700 kg. Dette køretøj er specielt designet til at trække sættevogne.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 2 til kapitel 87) og 6.

8701 90

Seks-hjulet off-road motorkøretøj (to forhjul og fire baghjul) på to aksler,
med en 160 hk dieselmotor og en maksimal hastighed på 40 km/t. Køretøjet, der er 3.200 mm høj, 2.464 mm bred og 4.597 mm lang, har elektronisk automatgear, en lukket kabine med et enkelt sæde til føreren, og en træk aksel (baghjulstræk). Køretøjet har en akselafstand på 2794 mm, og dæktype er 11R22.5. Chassiset er udstyret med en drejeskammel til kobling med sættevognen, og har en maksimal samlet bruttovægt 43.500 kg. Dette køretøj er specielt designet til at trække sættevogne.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 2 til kapitel 87) og 6.

8703 10

Firhjulet køretøj udstyret med en batteridrevet elektrisk motor
(otte 6-volt batterier) med en effekt på 3,7 hk. Køretøjet, der er 122 cm høj, 125 cm bred og 339 cm lang og har en 250 cm akselafstand, er udstyret med en automatisk, computerstyret oplader (48-volt DC, 17 amp), selvjusterende tandstangsstyring, forhjulsophæng (uafhængig bladfjeder) med dobbelte hydrauliske støddæmpere, mekaniske tromlebremser på alle fire hjul og en fodbetjent, multi-lock parkeringsbremse. Køretøjet, som har en totalvægt på 681 kg og en maksimal hastighed på 27,3 km/t, er forsynet med små hjul og har plads til op til seks personer (inklusive føreren).

Den er beregnet til brug som en SUV på steder (campingpladser eller rekreative steder, forlystelsesparker, hoteller, industrianlæg), som ikke er egnet til vejtrafik.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

8703 10

Firhjulet køretøj udstyret med en 351 cc enkelt cylinder forbrændingsmotor
med en udgangseffekt på 11,5 hk. Køretøjet, der er 122 cm høj, 120 cm bred og 399 cm lang og har en 334 cm akselafstand, er udstyret med et 12-volt batteri, selvjusterende tandstangsstyring, forhjulsophæng (uafhængig bladfjeder) med dobbelt hydraulisk støddæmpere, mekaniske tromle bremser på alle fire hjul og en fodbetjent, multi-lock parkeringsbremse. Køretøjet, som har en totalvægt på 681 kg og en maksimal hastighed på 25,7 km/t, er forsynet med små hjul og har plads til op til otte personer (inklusive føreren).

Det er beregnet til brug som en SUV på steder (campingpladser eller rekreative steder, forlystelsesparker, hoteller, industrianlæg), som ikke er egnet til vejtrafik.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9401 71

Babystol
af et tekstilpolster på en metalramme med en bøjle med legetøj, en vibrationsmekanisme og et lydsystem. Produktet har en buet bunddel, så den kan bruges som vippestol. Det kan også låses i en ikke-vippende position.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9401 71

Babystol
af et tekstilpolster på en metalramme, med indbygget vibrationsmekanisme, et lydsystem, og en aftagelig legetøjsbøjle. Den er designet til en baby, indtil denne er i stand til at sidde oprejst

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9401 71

Babystol
bestående af en polstret ring, belagt med plast, der hænger fra tre stålrør ved hjælp af tre dækkede fjedre, med indbygget belysningsmekanisme, et lydsystem og legetøjselementer. Stålrørene er fastgjort til en rund base af stålrør. Den er designet til babyer, der er i stand til at holde deres hoveder oprejst uden hjælp, men som ikke kan gå.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9401 71

Babygynge,
der er monteret på en malet metalramme med beslag af plast og er designet til at blive placeret på gulvet. Den er drevet af batterier, og kan indstilles til seks forskellige hastigheder. Den omfatter legetøj og et lydsystem. Sædedelen er polstret og omfatter en sele/bælte til at fastgøre barnet.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9405 40

Lampe i form af en lysdiode (LED) downlight,
konstrueret af maskinbearbejdet aluminiumsform med vedhæftet monteringsplade og et integreret termisk management system. Bag lygteglasset er otte lysdioder: tre røde lysdioder og fem gule lysdioder, samt driver elektronik.

Produktet indeholder ikke en Edison-fatning eller standard 2-bens stik. I stedet strækker der sig to kobberledninger (fase og nul) fra bagsiden af basen til forbindelse med en strømkilde

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6.

9617 00

Termoflaske af rustfrit stål, vakuumisolerede dobbeltvægge,
måler 75 mm i diameter og med et rumindhold på 1,5 l. Mellemrummet mellem de to vægge er delvist tømt for luft, hvilket skaber en nær-vakuum isolering, som forhindrer varmeoverførsel ved ledning eller konvektion. Overførsel af varme ved termisk stråling minimeres ved aluminium refleksionsfilm mellem de indre og ydre vægge af flasken, hvilket maksimerer tilbageholdelse af temperatur.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1.