Der er forskel på, hvad du skal gøre, hvis du mister den ene eller begge nummerplader.

Log på Motorregistret

Er dine nummerplader tabt eller inddraget af politiet, men ikke afmeldt, skal du afmelde pladerne ved at erklære dem bortkommet i Motorregistret.

Hvis begge dine nummerplader til en bil, en registreret traktor eller et motorredskab er beskadigede, kan du enten bestille erstatningsnummerplader eller afmelde køretøjet.

Der findes to typer erstatningsnummerplader:

 • Erstatningsplade: Du bestiller erstatningsplader, hvis dine nummerplader er stjålet eller tabt. Du kan vælge, om du vil hente pladerne i en af vores motorekspeditioner, eller om du vil have dem tilsendt for 38 kr. i fragtgebyr.
 • Ombytter: Du bestiller ombyttere, hvis dine nummerplader er beskadigede. Du skal afhente nummerpladerne i en af vores motorekspeditioner, da de beskadigede nummerplader skal afleveres til os i Motorstyrelsen, inden vi udleverer de nye nummerplader.

Både et sæt erstatningsplader og et sæt ombyttere koster 1.180 kr. Leveringstiden er ca. 4 uger for begge pladetyper. For historiske nummerplader er leveringstiden 8 uger.

Bestil erstatningsnummerplader

Du bestiller erstatningsnummerplader i Motorregistret eller i en af vores motorekspeditioner

Vær opmærksom på, at hvis det er 2. gang, du har mistet nummerplader inden for en periode på 2 år, skal du i stedet afmelde nummerpladerne og købe et nyt sæt.

Sådan gør du:

 1. Log på TastSelv og vælg Motor - Motorregistret.
 2. Vælg Plader, Bestil specialplader og Bestil erstatningsnummerplade.
 3. Angiv kontroltal eller kodedel 1 og 2 , som står på din registreringsattest.
 4. Gennemfør bestillingen. Du kan ikke fortryde eller annullere bestillingen efter betaling, da erstatningsnummerpladerne bliver specialfremstillet.
 5. Den primære ejer kan følge status på bestillingen under Vis status på pladebestillinger. Status vil blive ændret, når dine nummerplader er afsendt, og derfra kan der gå op til 10 hverdage, før du modtager nummerpladerne.

Find kontroltal og kodedel 1 og 2 på registreringsattesten

Stjålne nummerplader

Er nummerpladerne stjålet, skal du først melde nummerpladerne stjålet hos politiet, hvorefter du kan erklære nummerpladerne bortkomne i Motorregistret.

 1. Log på TastSelv Borger med NemID eller MitID.
 2. Vælg Motor og Motorregistret.
 3. Vælg Plader og Erklær alle nummerplader bortkommet.
 4. Følg anvisningen på skærmen.
 5. Nummerpladerne bliver afmeldt.
 6. Du kan nu købe nye nummerplader hos en nummerpladeoperatør eller i en af vores motorekspeditioner.

Det er kun køretøjets primære ejer, der kan erklære nummerpladerne for bortkomne.

Hvis du ikke har adgang til Motorregistret

Har du ikke NemID eller MitID, eller er du på anden måde forhindret i at bruge Motorregistret, kan du sende en erklæring til os i Motorstyrelsen.

Du skal melde nummerpladerne stjålet hos politiet. Derefter skal køretøjets primære ejer afmelde nummerpladerne ved at sende en erklæring til os.

 1. Udfyld Erklæring om bortkomne nummerplader (Blanket 21.064).
 2. Log på TastSelv.
 3. Vælg Kontakt og så Skriv til os.
 4. Vælg Bil og motor, så Registrering/nummerplader og derefter Stjålne og bortkomne nummerplader.
 5. Vedhæft blanketten og tryk Send.

Vi afmelder dine nummerplader inden for fem dage. Vil du have afmeldt køretøjet med det samme, kan du ringe på 72 22 15 15, når du har sendt din mail.

I Motorregistret under Administration - Vis borger/virksomhedsoplysninger - historiske køretøjer kan du se, når nummerpladerne er afmeldt.

Hvis du har problemer med at logge på eller har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på det nummer, der står her på siden.

Hvis du har tabt eller fået beskadiget eller stjålet én nummerplade ud af et sæt, kan du enten bestille en erstatningsnummerplade eller afmelde køretøjet.

Der findes to typer erstatningsnummerplader:

 • Erstatningsplade: Du bestiller en erstatningsplade, hvis din ene nummerplade er stjålet eller tabt. Du kan vælge, om du vil hente pladen i et af vores motorekspeditioner, eller om du vil have den tilsendt for 38 kr. i fragtgebyr.
 • Ombytter: Du bestiller en ombytter, hvis din ene nummerplade er beskadiget. Du skal afhente nummerpladen i en af vores motorekspeditioner, da den beskadigede nummerplade skal afleveres til os i Motorstyrelsen, inden vi udleverer den nye nummerplade.

Både en erstatningsplade og en ombytter koster 590 kr. Leveringstiden er ca. 4 uger for begge pladetyper. For historiske nummerplader er leveringstiden 8 uger.

Stjålet nummerplade

Hvis den ene nummerplade er stjålet, er det en god idé at melde det til politiet. Vælger du at bestille en erstatningsplade i stedet for at afmelde nummerpladerne, bør du oplyse politiet om det. 

Bestil en erstatningsnummerplade

Du bestiller erstatningsnummerpladen i Motorregistret eller i en af vores motorekspeditioner

Vær opmærksom på, at hvis det er 2. gang, du har mistet en nummerplade inden for en periode på 2 år, skal du i stedet afmelde nummerpladerne og købe et nyt sæt.

Sådan gør du:

 1. Log på TastSelv med NemID eller MitID og vælg Motor - Motorregistret.
 2. Vælg Plader, Bestil specialplader og Bestil erstatningsnummerplade.
 3. Angiv kontroltal eller kodedel 1 og 2 , som står på din registreringsattest.
 4. Gennemfør bestillingen. Du kan ikke fortryde eller annullere bestillingen efter betaling, da erstatningsnummerpladen bliver specialfremstillet.
 5. Den primære ejer kan følge status på bestillingen under Vis status på pladebestillinger. Status vil blive ændret, når din nummerplade er afsendt, og derfra kan der gå op til 10 hverdage, før du modtager nummerpladen.

Find kontroltal og kodedel 1 og 2 på registreringsattesten

Afmeld køretøjet

Ønsker du at afmelde køretøjet, skal du udfylde blanket 21.064 og indsende den sammen med nummerpladen til en af vores motorekspeditioner.

Hvis din nummerplade til en motorcykel eller et påhængskøretøj er beskadiget, kan du enten bestille en erstatningsnummerplade eller afmelde køretøjet. 

Du skal afhente erstatningsnummerpladen i en af vores motorekspeditioner, da du skal aflevere den beskadigede nummerplade til os, før vi kan udlevere den nye.

En erstatningsnummerplade koster 590 kr. Leveringstiden er cirka 4 uger. 

Bestil en erstatningsnummerplade

Du bestiller erstatningsnummerpladen i Motorregistret eller i en af vores motorekspeditioner. Hvis du har historiske nummerplader, skal du dog bestille din erstatningsnummerplade i en af vores motorekspeditioner.

Sådan gør du:

 1. Log på TastSelv med NemID eller MitID og vælg Motor -Motorregistret.
 2. Vælg Plader, Bestil specialplader og Bestil erstatningsnummerplade.
 3. Angiv kontroltal eller kodedel 1 og 2 , som står på din registreringsattest.
 4. Gennemfør bestillingen. Du kan ikke fortryde eller annullere bestillingen efter betaling, da erstatningsnummerpladen bliver specialfremstillet.
 5. Den primære ejer kan følge status på bestillingen under Vis status på pladebestillinger. Status vil blive ændret, når din nummerplade er afsendt, og derfra kan der gå op til 10 hverdage, før du modtager nummerpladen.

Find kontroltal og kodedel 1 og 2 på registreringsattesten

Stjålet nummerplade

Er nummerpladen stjålet, skal du først melde nummerpladen stjålet hos politiet. Derefter har du to muligheder:

 1. Erklær nummerpladen bortkommet i Motorregistret og køb ny nummerplade hos en nummerpladeoperatør. Er køretøjet mere end fem år gammelt, skal det muligvis synes og godkendes først. Du skal købe prøvemærker for at kunne køre til syn uden nummerplader 
  Læs om registreringssyn på Færdselsstyrelsens hjemmeside
 2. Mød op i en af vores motorekspeditioner for at afmelde nummerpladen og købe en ny. Det skal ske ved samme ekspedition for at undgå, at du skal have synet dit køretøj.

Bilens primære bruger får nummerpladen i løbet af cirka fire uger. Kvitteringen fra Motorregistret er din tilladelse til at køre med én nummerplade, og du skal have den med i bilen, når du kører. Den nummerplade, du stadig har, skal sidde bag på bilen.

I særlige tilfælde kan vi vælge at tilbagebetale pengene for din erstatningsplade. Følgende betingelser skal være opfyldt:

 • Der er ikke gået mere end syv arbejdsdage fra, at nummerpladen er leveret, til du kontakter os.
 • Den nye erstatningsplade er ikke udleveret / pakket ud af emballagen
 • Vi skal have pladen enten leveret, afleveret eller tilsendt (returfragt refunderes ikke)

Hvis pladen er leveret til en motorekspedition

Har du bestilt erstatningsnummerpladen til levering i en motorekspedition, skal du skrive til os via TastSelv. Skriv, at du har fået en hittegodsplade, og at du gerne vil have pengene retur.

 1. Log på TastSelv Borger.
 2. Vælg Kontakt og så Skriv til os.
 3. Vælg Bil og motor, så Registrering /nummerplader og derefter Nummerplader og ejerskifte.

Hvis du ikke har adgang til TastSelv, kan du ringe til os på 72 22 15 15.

Hvis pladen er leveret hjem til dig

Har du bestilt pladen med forsendelse hjem til dig, skal du aflevere erstatningsnummerpladen i en motorekspedition, enten personligt eller med post.

Sender du den med post, skal du lægge en seddel i, hvor du skriver, at du har fået en hittegodsplade, og at du gerne vil have pengene retur.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning