Du kan lave en vejledende beregning af den forventede registreringsafgift på det køretøj, som du overvejer at importere eller eksportere.

Beregner du afgiften for et nyt køretøj, skal du bruge bilens afgiftspligtige værdi.

Den afgiftspligtige værdi er køretøjets handelspris uden registreringsafgift. Den skal mindst være summen af:

  • Køretøjets købspris i udlandet omregnet til danske kroner.
  • Prisen for eventuelt ekstra udstyr monteret fra fabrikken eller af importøren.
  • En avance på mindst 9 %.
  • 25% moms.

I regnemaskinen skal du ikke taste køretøjets første registreringsdato i Danmark (på trin 2), men i stedet markere at køretøjet er nyt (på trin 3).

Et køretøj anses som nyt, indtil det er 4 år gammelt, har kørt 2.000 km eller har slid eller skader som udelukker, at det kan sælges som nyt.

Beregn registreringsafgiften for nye og brugte køretøjer i Motorregistret

Beregner du afgiften for et brugt køretøj, skal du bruge køretøjets oprindelige nypris og handelsprisen. Handelsprisen er den forventede udsalgspris hos en forhandler.

Nyprisen: Et køretøjs oprindelige nypris finder du på forhandlernes prislister eller på hjemmesider for køb og salg af køretøjer.

Handelsprisen: Handelsprisen kan du søge efter på hjemmesider med biler til salg. Handelsprisen på motorcykler kan du søge efter på hjemmesider med motorcykler til salg. Du kan også slå priser op i magasinerne Bil-revyen og MC-revyen på statsbiblioteket.dk.

Satsen for registreringsafgift: Hvis du vil lave en beregning, inden du beslutter dig for at nedveje din varebil, får du brug for at kende den oprindelige afgiftssats. Se satser for registreringsafgift.

Beregn registreringsafgiften for nye og brugte køretøjer i Motorregistret

Læs mere om værdiansættelse af brugte biler og motorcykler (Den juridiske vejledning).

Ved anonym log-in i Motorregistret får du adgang til at se tekniske oplysninger og tidligere vurderinger på køretøjer, du ikke selv ejer.
 
Motorregister.skat.dk (Anonym log-in)

Hvis du har problemer med at logge på eller har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til os på det nummer, der står her på siden.

For uddybende og fyldestgørende juridisk information, se Den juridiske vejledning.