Dato for udgivelse
29 Nov 2016 10:54
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
16-1747508
Ved spørgsmål, kontakt
SKATs Kundecenter
Resumé

Tariferingsudtalelser, tariferingsafgørelser og ændringer til FBHS vedtaget på HS Komitéens 57. session i marts 2016.


EU har godkendt de tariferingsudtalelser, tariferingsafgørelser og ændringer til FBHS, der blev vedtaget i marts 2016 på 57. session i Komiteen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C 415 af 11. november 2016.

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Tariferingsafgørelserne vedrørende pos. 8479 og underpos. 1515 90 er ligeledes beskrevet i bilaget og medtages i næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger. De øvrige tariferingsafgørelser omfatter forskellige INN produkter. Disse medtages ikke i vejledningen Tariferingsforordninger. Oplysninger om disse INN produkter kan findes på WCOs hjemmeside. En liste over INN produkter og deres tarifering kan også findes der.

Ændringerne til FBHS medtages i næste rettelse.

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophører med at være gyldig fra den 11. november 2016, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

Venlig hilsen

Tariferingscentret

Bilag

0307 99

Frysetørret blæksprutte(Sepia officinalis) i pulverform, fremstillet af frisk blæksprutte. Tiltænkt anvendt i fødevaretilberedninger.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

1515 90

Arachidonic Acid (ARA) Oil, in the form of natural mixed glyceride which goes through fungi fermentation (Motierella Alpina), centrifugation and refining. Composition : 95 - 98 % triglyceride, 2 - 5 % diglyceride and monoglyceride. As to the triglyceride, it is fatty acid mainly including arachidonic acid, palmic acid, linolenic acid, and other fatty acids etc. The product is a light yellow or orange-yellow liquid at room temperature, and it turns into solid form under 4oC. It is dissolvable in organic solvent such as hexane or petroleum ether, but not dissolvable in water.

2106 90

Fødevaretilberedning i form af tørret pulveriseret alkohol, bestående af ethylalkohol (30,5 vægtprocent) og dekstrin (69,5 vægtprocent) med et fugtindhold på 2,5 vægtprocent (+- 1,5). Varen er fremstillet ved spraytørring, og dekstrinen er anvendt som bærestof for ethylalkoholen. Den er letopløseligt i vand og tiltænkt anvendt i forskellige fødevaretilberedninger.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

2106 90

Flødeerstatning (Non-dairy cream), flydende bestående hovedsageligt af vand, hærdet vegetabilsk olie og sukker med flødelignende farve, anvendes til dekoration og fyld af kager, desserter, mousser osv. som erstatning for flødeskum. Foreligger i 1 liters pakninger.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

2911 00

Peroxyketaler

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 3 til kap. 29)

3208 10

Opløsning af modificeret alkydharpiks, indeholdende mineralsk terpentin (93,95 vægtprocent) og alkydharpiks (6,05 vægtprocent). Opløsningen foreligger i metaltønder af 200 l eller bulk.

Den anvendes i lak-, polerings- og malingsprodukter (fx som bindemiddel i træimprægnering og dekoration eller til at modificere sammensætningen af maling og lak)

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 4 til kap. 32) og 6

3208 10

Opløsning af modificeret alkydharpiks, indeholdende mineralsk terpentin (98,88 vægtprocent) og alkydharpiks (1,12 vægtprocent). Opløsningen foreligger i metaltønder af 200 l eller bulk.

Den anvendes i lak-, polerings- og malingsprodukter (fx som bindemiddel i træimprægnering og dekoration eller til at modificere sammensætningen af maling og lak)

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 4 til kap. 32) og 6

3302 90

Præparat på basis af lugtstoffer i alkoholdige opløsning, bestående af ethylalkohol med alkoholstyrke i vol % på 96,1 (99,47 vægtprocent), luftstoffer (0,5 vægtprocent), diethylftalat (denatureringsmiddel og fiksativ for lugtstofferne) (0,2 vægtprocent), og brilliant green (E 142) (farvestof, antiseptik og desinfektionsmiddel).

Lugtstofferne består hovedsageligt af limone (80 %), citral, linalool og geramiol fra æteriske olier. Produktet anvendes som råvarer i fremstillingen af parfume, eau de Cologne, osv.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

3824 90

Blanding, flydende (sirup), bestående af maltitol (50-55 vægtprocent), sorbitol (D-glucitol) (mindre end 8 vægtprocent), vand, og spormængde af reducerende sukker (mindre end 0,2 vægtprocent). Blandingen er fremstillet af kartoffel- eller majsstivelse ved delvist katalytisk hydrogenation, der bevist er stoppet, af maltosesirup eller højere maltosesirup. Den er tiltænkt anvendt som sukkererstatninger i fremstillingen af diet tilberedninger, farmaceutiske produkter, kosmetik eller tyggegummi.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6

6104 63

Kvinders benklæder, fremstillet af let trikotagestof (87 % polyester, 13 % elastan), dækkende til anklerne. Benklæderne har elastisk talje, og nederste kant er sømmet.

Dette par benklæder er den ene del af et sæt af beklædningsgenstande til kvinder, som også indeholder en langærmede t-shirt, som tariferes separat i underpos. 6109 90. Begge beklædningsgenstande foreligger sammen, pakket til detailsalg.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 14 til afsnit XI) og 6

Se også udtalelse under underpos. 6109 90.

6109 90

Langærmet t-shirt til kvinder, uden krav, fremstillet af let trikotagestof (87 % polyester, 13 % elastan). Nederst kant på t-shirten og ærmerne er sømmet.

Denne t-shirt er den ene del af et sæt af beklædningsgenstande til kvinder, som også indeholder en et par benklæder, som tariferes separat i underpos. 6104 63. Begge beklædningsgenstande foreligger sammen, pakket til detailsalg.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 14 til afsnit XI) og 6

Se også udtalelse under underpos. 6104 63.

6307 90

Bæresele bestående af anatomisk formet tekstilsæde (som er fastgjort til en aluminiumsramme), polstret skulderstropper og hoftebælte, et fikseringspunkt, fastgørelsesremme, aftageligt pude, håndtag og rum til opbevaring af div. genstande. Den er beregnet til at bære et barn siddende på ryggen af en voksen. Den maksimale bæreevne er 20 kg. Når barnet ikke bæres i selen, kan den lynes op og anvendes som rygsæk.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 7 f) til afsnit XI) 3 b) og 6

6307 90

Bæresele (100 % bomuldskanvas ydre og 100 % bomuldssatin for), bestående af en kraftig mavebælte og polstret, formgivet skulderstropper for at gøre det komfortabelt at bære et barn. Den er beregnet til at bære et barn fra nyfødt op til en maksimumsvægt på ca. 20 kg. Den kan anvendes til at bære barnet på forskellige måder.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 7 f) til afsnit XI) og 6

6912 00

Vaskekugle med en diameter på ca. 10 cm, bestående af to gennemhullede forme af plast, som er sat sammen og indeholder to magneter og fire typer af keramiske kugler (perler). Den anvendes i husholdningsvaskemaskiner for at rengøre tøjet ved hjælp af en fysisk proces.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 3 b)

8479

Cold Isostatic Press (CIP): automated free-mould (wet bag) isostatic pressing system for producing articles by sintering various materials.

Application of GIR 1

9403 20

Medie gulvstander fremstillet af aluminium (dimension H x B x D: 195 cm x 89 cm x 69 cm) på hjul også kendt som konference TV vogn. Standeren foreligger usamlet. Den er beregnet til anvendelse i konference rum, klasselokaler, møderum, trade show, markedsførings tiltag etc.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 2 til kap. 94), 2 a) og 6

9403 20

Medie gulvstander (højde i alt 180 cm) på hjul, også kendt som bred TV vogn, fremstillet hovedsageligt af stål. Standeren foreligger usamlet og uden fladskærm. Den er beregnet til at holde op til 42 tommers skærm (106,7 cm) med vægt på 68 kg.

Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 2 til kap. 94), 2 a) og 6

9506 91

Hoppebold med et blødt håndtag, af plast, foreligger i 3 størrelser med diameter på 45 cm, 55 cm eller 66 cm. Den anbefalede maksimale vægt af brugeren er henholdsvis 45 kg, 70 kg og 90 kg. En oppustede hoppebold er beregnet til øve brugerens koordinering og balance.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 c) og 6.