Dato for udgivelse
05 Dec 2016 13:16
Resumé

Syv trin på SKATs hjemmeside kan nu guide iværksættere igennem de første vigtige praktiske opgaver, og iværksætterne kan lade sig inspirere af interviews med andre i samme situation.


Hvert år starter ca. 30.000 nye virksomheder op. De kan nu på en side for iværksættere på skat.dk få hjælp til nogle af de første praktiske trin, man gerne skal huske, når man starter egen virksomhed.

- I SKAT vil vi gerne hjælpe de nye virksomheder godt fra start, så de bl.a. overholder frister og har styr på deres regnskab, forklarer underdirekør i SKAT, Johnny Schaadt Hansen.

På siden for iværksættere er der en huskeliste med syv trin, der nemt kan guide dem igennem det praktiske.

  1. Registrer din virksomhed

  2. Få en NemID medarbejdersignatur

  3. Opret en digital postkasse til virksomheden

  4. Opret en Nemkonto til din virksomhed

  5. Opdater din forskudsopgørelse

  6. Gem alle regninger og fakturaer

  7. Husk at indberette - til tiden

På siden kan iværksætterne også hente inspiration i videoklip, hvor andre iværksættere fortæller om, hvad der er vigtigt for dem.

- Vi ved, at en del iværksætterne synes, det er en stor mundfuld at starte op. De vil egentlig helst fokusere på at udvikle deres forretning. Der har længe været hjælp af hente på skat.dk, fx om hvordan de indberetter skat og moms. Men med de nye elementer vil vi gerne gøre det endnu nemmere at få et overblik over det praktiske, der skal gøres fra start. Det kan forhåbentlig være en hjælp til, at iværksætterne lettere får styr på administrationen og får større overskud til at drive og udvikle deres virksomhed, siger Johnny Schaadt Hansen.

Erfaringer fra SKATs informationsmøder for nystartede virksomheder viser, at iværksættere, der har deltaget på møderne, får en viden, der gør, at de bedre husker at indberette moms til tiden og undgår, at SKAT foretager en foreløbig fastsættelse af deres moms.

- Den nye huskeliste og inspirationsvideoerne er udviklet for at opnå en lignende effekt. Med vejledningen ønsker vi i høj grad at hjælpe virksomhederne godt fra start, siger Johnny Schaadt Hansen. 

Læs mere om huskelisten og se videofilm mv. på skat.dk/iværksæt

Yderligere oplysninger: Journalister, tlf.: 7237 0900; Borgere, tlf.: 7222 1818