En BTO er bindende for både toldmyndighederne og virksomheden, der har fået en BTO.
Den gælder og er bindende i hele EU, uanset hvilken medlemsstat den er udstedt i. Det betyder, at en dansk BTO kan fremlægges, hvis den konkrete vare ønskes fortoldet i eller udført fra fx Tyskland. Toldmyndighederne i det pågældende medlemsland har dog ret til at forlange en BTO oversat til landets eget sprog.
Hvem gælder en BTO for?
Det er kun den virksomhed, der har modtaget en BTO, der kan benytte sig af den.
En BTO udstedt til en anden modtager kan dog give dig en vis indikation af, hvad varekoden er for en tilsvarende eller lignende vare og kan være med til at kvalificere din ansøgning. Hvis du anvender den bestemte varekode mindskes risikoen for, at du bruger en forkert varekode i forbindelse med import eller eksport af varer. Du kan søge i gældende BTO'er ved hjælp af søgefunktionen i den europæiske database EBTI.
Hvor længe gælder en BTO?
En BTO gælder i tre år. Når din BTO udløber, kan du søge om at få den genudstedt.
Angiv dit BTO-nummer i fortoldningen
På fortoldningen skal du angive samtlige BTO-numre på BTO'er, som du har ansøgt om og fået, hvis de har relevans for fortoldningen.
Referencenummeret angives i rubrik 44.2 med certifikatkode C626 i Importsystemet, efterfulgt af det pågældende BTO-nummer. Nummeret begynder med DK efterfulgt af tal.