Når du kender det forventede overskud eller underskud i virksomheden, skal du skrive det på din forskudsopgørelse. På den måde betaler du løbende skat af din virksomhed, så du ikke skal betale det hele på én gang, når året er omme.

Sådan gør du

Vælg Egen virksomhed/ udlejningsejendom under Oftest tilføjede felter.

Skriv dit forventede overskud i felt 221 eller dit forventede underskud i felt 435.

Rul til bunden af siden og tryk Beregn.

Tjek, om der under Nyt skattekort står et beløb for B-skat.

Står der et beløb for B-skat, skal du betale skat af dit overskud som B-skatterater.

Står der ikke et beløb for B-skat, bliver skatten af dit overskud trukket gennem dine andre indkomster.

Læs mere om skat af overskud under Trin 3: Betal skat.

Tryk Godkend.

Du har nu rettet forskudsopgørelsen.

For at du løbende betaler den rigtige skat, skal du udfylde alle de felter på forskudsopgørelsen, der er relevante for dig. Her kan du se, hvordan du retter nogle af de mest brugte felter.

Hvis du har...

Hvis du har lønindkomst, skal du skrive din forventede løn for hele året i forskudsopgørelsens felt 201.

Du skal samtidig skrive, hvornår det nye skattekort skal gælde fra i felt 366, og hvad du allerede har fået i løn i felt 360 og betalt i skat i felt 361. Du finder felterne under Oftest tilføjede felter > Indkomst og betalt skat indtil ændring.

Lommeregneren ud for felterne kan fortælle dig, hvad du har fået i løn og betalt i skat indtil nu.

Ret din forskudsopgørelse

Hvis du har mere end 12 km fra dit hjem og til et lønnet arbejde eller den adresse, hvorfra du driver din virksomhed, kan du få fradrag for kørslen.

Du skal skrive kørslen i forskudsopgørelsens felt 417. Hvis du ikke kan se feltet på forskudsopgørelsen, finder du det under Oftest tilføjede felter > Kørselsfradrag. Lommeregneren ved siden af feltet kan hjælpe dig med at beregne fradraget.

Du kan få fradraget, uanset hvilket transportmiddel du bruger. Kørslen må dog ikke være betalt af din arbejdsgiver.

Ret din forskudsopgørelse

Hvis du betaler kontingent til en fagforening eller A-kasse, kan du få fradrag for udgiften.

Fagforening: Du skal skrive beløbet i forskudsopgørelsens felt 458.

A-kasse: Du skal skrive beløbet i forskudsopgørelsens felt 439.

Hvis du ikke kan se felterne på forskudsopgørelsen, finder du dem under Andre felter > Fradrag.

Ret din forskudsopgørelse

Hvis du har renteudgifter til fx en bank, kan du få fradrag for udgiften. Du skal skrive beløbet i forskudsopgørelsens felt 481.

Hvis du ikke kan se feltet på forskudsopgørelsen, finder du det under Andre felter > Fradrag.

Ret din forskudsopgørelse

Hvis du ikke retter forskudsopgørelsen, betaler du løbende forkert skat. I værste fald risikerer du at skulle betale en restskat, når året er omme.

Jeg kigger på virksomhedens budget løbende – typisk en gang i kvartalet. Det går op og ned i min virksomhed alt efter sæsonen. Derfor sørger jeg for, at forskudsopgørelsen følger med, og retter virksomhedens overskud på den. På den måde betaler jeg løbende den rigtige skat.

Hvis det er meget usikkert, om virksomheden overhovedet kommer til at tjene penge, sætter jeg mit overskud til 0 på forskudsopgørelsen. Kan jeg senere se, at nu begynder virksomheden at tjene penge, retter jeg forskudsopgørelsen og virksomhedens overskud igen, så jeg får betalt noget skat af det.

Da jeg startede virksomhed sidste år i januar, fik jeg ikke gjort noget ved forskudsopgørelsen. Så skrev Skattestyrelsen til mig, at de havde sat mit overskud til 100.000, som jeg skulle betale skat af. Men faktisk havde jeg hverken indtægter eller udgifter i virksomheden på det tidspunkt. Jeg rettede derfor forskudsopgørelsen til et 0 i overskud, og så blev skatten fjernet. Da jeg senere fik overskud i virksomheden, rettede jeg forskudsopgørelsen igen.