Når du har fundet beløbene for købs- og salgsmoms i din bogføring, skal du indberette dem til Skattestyrelsen.

Hvis du et kvartal hverken har købs- eller salgsmoms, skal du stadig indberette. I stedet for at indberette som normalt, skal du lave en nulindberetning. Se, hvordan du gør, under Indberet moms nedenfor.

Hvis du ikke indberetter til tiden, fastsætter vi din moms ud fra et skøn, og så skal du betale renter og en afgift på 800 kroner.

Folketinget har vedtaget en hjælpepakke til virksomheder som følge af coronavirus
Fristerne for indberetning og betaling af moms er derfor udskudt. Læs mere på skat.dk/corona

Sådan gør du

Vælg Moms.

Vælg Momsindberetning.

Vælg Indberet moms.

Har du moms at indberette?

Find den periode, du skal indberette for, og vælg Indberet.

 


Udfyld alle relevante felter.

Felter markeret med en rød stjerne (*) skal udfyldes.

Du kan få hjælp på de gule spørgsmålstegn.

 


Rul til bunden af siden og tryk Godkend.

eller

Find den periode, du skal indberette for, og vælg Nul indberet.

Alle relevante felter er nu automatisk udfyldt med et 0.

 


Rul til bunden af siden og tryk Godkend.

Du har nu indberettet og får vist en kvittering. På den kan du se, hvor meget du skal betale eller have tilbage. Du kan også se betalingslinjen, hvis du vil betale via netbank.

Hvis du skal betale moms, skal du betale til fristen og tidligst 5 hverdage før.

Hvis du skal have moms tilbage, bliver pengene normalt udbetalt til din virksomheds NemKonto senest 21 dage efter indberetningen.

Hvis du har lavet en nulindberetning, sker der ikke mere.

Læs mere om betaling på Trin 3: Betal moms.

Jeg har en cykelforretning, og der kan tingene nogle gange gå stærkt. Så jeg glemte engang at indberette til tiden. Det kostede en afgift på 800 kroner, og så satte Skattestyrelsen min salgsmoms til 8.000 kr. Så skulle jeg pludselig betale 8.800 kroner indenfor 14 dage. Det var ret vildt, og de penge havde jeg ikke. Så jeg skyndte mig ind i TastSelv og fik indberettet de rigtige tal. Så skulle jeg ikke betale de 8.000 kroner, men kun den moms jeg faktisk skyldte. Afgiften på 800 kroner slap jeg desværre ikke for.

Jeg har en frisørsalon, og jeg vil gerne have, at der er orden i tingene, så jeg kom engang til at indbetale lang tid før fristen. Så gik pengene tilbage til min konto. Det opdagede jeg bare først, da jeg efter betalingsfristen fik besked fra Skattestyrelsen om, at de manglede min betaling. Det var ret surt, da der løb renter og afgift på det beløb, jeg "skyldte" til Skattestyrelsen. Nu har jeg tilmeldt min moms til Leverandørservice, så den automatisk bliver betalt til tiden.