Indberetningsvejledningen beskriver den praktiske håndtering af indberetning til CPS-systemet til at opfylde de lovpligtige indberetningspligter. Såfremt indberetningsvejledningen ikke er i overensstemmelse med lovgivningen eller Skatteforvaltningens opfattelse af gældende praksis i Den juridiske vejledning, skal indberetningspligtige følge lovgivningen og Den juridiske vejledning.

Vejledningen er en selvstændig årlig vejledning. Der henvises endvidere til vejledningen om EDB-indberetning af pensionsbidrag og pensionsstatistik (CPS) 2019.

Denne vejledning omhandler indberetning af bidrag til pensionsordninger omfattet af pensionsbeskatningslovens afsnit 1. Vejledningen omhandler både bidrag til privattegnede ordninger og bidrag til arbejdsgiveradministrerede ordninger. Reglerne fremgår af Skatteindberetningslovens § 9, 10 og 11 samt bekendtgørelse om skatteindberetning m.v. §§ 13-25.

Udenlandske pensionsinstitutter, der får pensionsordninger godkendt efter Pensionsbeskatningslovens (PBL) § 15 C, forpligter sig til at foretage indberetning til Skattestyrelsen på lige fod med pensionsinstitutter, som er indberetningspligtige i henhold til skatteindberetningsloven.

Der gives svar på en række spørgsmål om indberetning på Skattestyrelsens hjemmeside under skat.dk/ekapital.

Er der brug for hjælp kan eKapital kontaktes på tlf. 72 38 02 10 eller via mail ekapital@sktst.dk.

 

Abonner på nyheder om eKapital

Vi anbefaler, at du abonnerer på nyt om eKapitals løsninger og driftsmeddelelser ved at tilmelde dig vores RSS-feed.

Tilmeld dig på www.skat.dk/ekapital:

  1. Vælg Nyt og driftsinfo om eKapital
  2. Vælg Abonnér som RSS
  3. Vælg Abonnér på dette feed
  4. Vælg Abonner

Abonnementet tilføjes nu i din favoritlinje i browseren.

Du kan også abonnere på nyt direkte i Outlook:

  1. Åben Outlook
  2. Højreklik på mappen RSS-kilder
  3. Vælg Tilføj en ny RSS-feed
  4. Indsæt dette link i boksen Ny RSS-kilde: http://rss.skat.dk/rss.aspx?oid=767
  5. Vælg Ja i boksen Vil du tilføje denne RSS-kilde til Outlook?

Du kan også abonnere på andre RSS-feeds fra Skatteforvaltningen. Se de forskellige RSS-feeds under Oversigt over vores RSS-feeds på skat.dk/nyt.