Dato for udgivelse
24 Feb 2020 11:35
Til
Virksomheder beskæftiget med Motorregistret
Sagsnummer
19-9999999
Ansvarlig styrelse
Motorstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
Motorstyrelsen – 72 22 15 15
Resumé

Den 14. februar 2020 blev der foretaget opdateringer i Motorregistret. 

Opdateringen inkluderer flere mindre rettelser på leasingområdet samt en tilføjelse af ny status på leasingaftaler: ’Berigtiget annulleret’, så annullering af disse sikrer refusion af en allerede betalt leasingaftale. 


Annullering af aktiv pladeinddragelse ved omregistrering 

Aktive pladeinddragelser på leasingkøretøjer med en udløbet leasingaftale bliver fremadrettet annulleret, hvis leasingkøretøjet omregistreres til en ny leasingaftale, eller hvis leasingkøretøjet omregistreres til fuld afgift. Endvidere annulleres en aktiv pladeinddragelse på et køretøj med ønskeplader, hvor pladerne ønskes overført til et nyt køretøj. 

Leasinggiver og leasingtager kan ikke være ens på en leasingaftale 

Motorregisteret sikrer nu regelefterlevelse af, at leasinggiver og leasingtager på en leasingaftale ikke må være den samme juridiske enhed. 

Oprettelse af ny status ‘Berigtiget annulleret’ på leasingaftaler 

For de leasingselskaber, der ikke afregner registreringsafgift på månedsangivelsen, går leasingaftalen fra status ‘Oprettet’ til status ‘Berigtiget’. Det har ikke tidligere været muligt at annullere en berigtiget leasingaftale og dermed refundere den fulde leasingafgift. Disse aftaler kan nu annulleres, hvorved de får status ‘Berigtiget annulleret’ og hele leasingafgiften refunderes.  

Få nyhedsmail om Motorregistret

Hvis du ønsker at modtage nyheder om Motorregistret direkte i din indbakke, kan du tilmelde dig vores nyhedsmail via dette link.  

Venlig hilsen 
Motorstyrelsen