Danske virksomheder skal bruge deres NemID/MitID eller NemID medarbejdersignatur/MitID Erhverv som 2-trins-login. 
 
Udenlandske virksomheder og de få danske virksomheder, der ikke har mulighed for at få NemID/MitID eller NemID medarbejdersignatur/MitID Erhverv, skal i stedet bruge en TastSelv-kode i kombination med en engangskode fra en nøgleapp. Engangskoden føjer et ekstra lag af sikkerhed til TastSelv-koden, så den fungerer ligesom NemID/MitID med login i 2 trin. 
 
Det er nødvendigt at bruge et 2-trins-login for at logge på Moms One Stop Shop, der gør det nemt for virksomheder at indberette og betale moms af salg til hele EU.

Ændringen til 2-trins-login sker som et led i en løbende vurdering af sikkerhedsniveauet i Skattestyrelsens IT-løsninger. Vi ønsker at levere den bedst mulige beskyttelse af din virksomhed og dine data. Derfor beder vi dig om at logge på med et 2-trins-login.  
 
Ændring i login gælder kun for Moms One Stop Shop 
Vi gør opmærksom på, at ændringen til 2-trins-login indtil videre kun gælder dit login til Moms One Stop Shop. Login til andre områder i TastSelv Erhverv er uændrede, så her vil du fortsat kunne logge ind udelukkende ved hjælp af din TastSelv-kode. 

Danske virksomheder skal bruge deres NemID/MitID eller NemID medarbejdersignatur som 2-trins-login i Moms One Stop Shop. 
 
Bestil NemID medarbejdersignatur
 
Hvis din virksomhed er tilmeldt én af ordningerne i Moms One Stop Shop, kan du læse mere om at indberette og betale moms i Moms One Stop Shop

Udenlandske virksomheder og de få danske virksomheder, der ikke har mulighed for at få NemID/MitID, skal logge på Moms One Stop Shop med et 2-trins-login, der består af en TastSelv-kode og en engangskode fra en selvvalgt app, der kan generere koder til 2-trins-login (en såkaldt “Authenticator App").

Engangskoden føjer et ekstra lag af sikkerhed til TastSelv-koden, så den fungerer ligesom NemID/MitID med login i 2 trin. 

Sådan gør du første gang:

Hvis du allerede har en TastSelv-kode, kan du gå direkte til Del 2: Opret og aktiver 2-trins-login 

Del 1: Bestil en TastSelv-kode

 1. Bestil TastSelv-kode til TastSelv Erhverv. Oplys din virksomheds cvr-, se- eller uvir-nummer og klik på Bestil. (Du kan finde din virksomheds uvir-nummer i den mail, du tidligere har modtaget fra Skattestyrelsen). 
 2. Vi sender en midlertidig TastSelv-kode i et brev til din virksomhed. Der kan gå op til 14 hverdage, før du modtager brevet.
 3. Log på TastSelv Erhverv 
  Indtast brugernavn: Virksomhedens cvr-nr., se-nr. eller uvir-nr. 
  Indtast TastSelv-kode: Den midlertidige kode du har modtaget i brevet. 
 4. Når du er logget på TastSelv Erhverv med din midlertidige TastSelv-kode, vil du blive guidet igennem oprettelsen af en ny selvvalgt TastSelv-kode, som du skal bruge fremover, når du logger på. 

Del 2: Opret og aktivér 2-trins-login

Når du har oprettet en selvvalgt TastSelv-kode, skal du oprette og aktivere dit 2-trins-login.    

 1. Nu er du logget på TastSelv Erhverv med din selvvalgte TastSelv-kode.  
 2. Vælg Moms og derefter Moms One Stop Shop (salg til private i EU).  
 3. Nu bliver du bedt om at logge på med 2-trins-kode.  
 4. Tryk på Send ny aktiveringskode.
 5. Du modtager inden for et par minutter en mail med en aktiveringskode på den virksomhedsmail, som du har oplyst ved registrering af virksomheden i Danmark. 
 6. Du sendes videre til næste trin i TastSelv Erhverv. Indtast aktiveringskoden fra mailen. Tryk på Næste. 
 7. Du får herefter en QR-kode vist i TastSelv Erhverv. 
 8. Hent en app til 2-trins-login på din telefon (søg på 'authenticator', der hvor du normalt henter apps). App’ en skal kunne scanne QR-koder - alternativt skal du skrive koden, du får i TastSelv Erhverv, ind i din app. 
 9. Scan QR-koden i TastSelv Erhverv med din app. (Du scanner QR-koden med kameraet på din telefon).  
 10. Indtast den kode, som du får fra din app i login-feltet.

Nu er du klar til at bruge dit 2-trins-login.  

Næste gang, du skal logge på 

Næste gang du logger på TastSelv Erhverv for at bruge Moms One Stop Shop, skal du først logge på med din selvvalgte TastSelv-kode, og derefter bekræfte din adgang med en engangskode fra din app. 

Udenlandske virksomheder, der er registreret for Moms One Stop Shop i et andet land end Danmark og ikke har mulighed for at få NemID/MitID, skal logge på Moms One Stop Shop i E-tax for non-Danish businesses med et 2-trins-login, der består af en TastSelv-kode og en engangskode fra en selvvalgt app, der kan generere koder til 2-trins-login (en såkaldt “Authenticator App").

Sådan gør du første gang:

Hvis du allerede har en TastSelv-kode, kan du gå direkte til Del 2: Opret og aktiver 2-trins-login 

Del 1: Bestil en TastSelv-kode

 1. Bestil TastSelv-kode til E-tax for non-Danish businesses. Oplys din virksomheds uvir-nummer (kundenummer) og klik på Bestil. (Du kan finde din virksomheds uvir-nummer/kundenummer i den mail, du tidligere har modtaget fra Skattestyrelsen).
 2. Vi sender en midlertidig TastSelv-kode i et fysisk brev til din virksomhed. Der kan gå op til 14 hverdage, før du modtager brevet.
 3. Log på E-tax for non-Danish businesses 
  Indtast brugernavn: Virksomhedens uvir-nummer (kundenummer)
  Indtast TastSelv-kode: Den midlertidige kode du har modtaget i brevet

Når du er logget på E-tax for non-Danish businesses med din midlertidige TastSelv-kode, vil du blive guidet igennem oprettelsen af en ny selvvalgt TastSelv-kode, som du skal bruge fremover, når du logger på. 

Del 2: Opret og aktivér 2-trins-login

Når du har oprettet en selvvalgt TastSelv-kode, skal du oprette og aktivere dit 2-trins-login.  

 1. Nu er du logget på E-tax for non-Danish businesses med din selvvalgte TastSelv-kode.
 2. Herefter bliver du bedt om at logge på med 2-trins-kode.
 3. Tryk på Send ny aktiveringskode.
 4. Du modtager inden for et par minutter en mail med en aktiveringskode på den virksomhedsmail, som du har oplyst ved registrering i Moms One Stop Shop.
 5. Du sendes videre til næste trin i TastSelv Erhverv. Indtast aktiveringskoden. Klik på Næste. 
 6. Du får herefter en QR-kode vist på skærmen.
 7. Hent en app til 2-trins-login på din telefon (søg på 'authenticator', der hvor du normalt henter apps). App’en skal kunne scanne QR-koder - alternativt skal du skrive koden, du får i E-tax for non-Danish businesses, ind i din app.
 8. Scan QR-koden i E-tax for non-Danish businesses med din app (du scanner QR-koden med kameraet på din telefon).
 9. Indtast den kode, som du får fra din app i login-feltet.  
    
  Nu er du klar til at bruge dit 2-trins-login. 

Næste gang, du skal logge på
Næste gang du logger på E-tax for non-Danish businesses, skal du først logge på med din selvvalgte TastSelv-kode, og dernæst bekræfte din adgang med en engangskode fra din valgte verificerings-app. 

Du kan håndtere din moms gennem én eller flere af de 3 særordninger i Moms One Stop Shop: EU-ordningen, Ikke-EU-ordningen og Importordningen. Ordningerne gør det nemt for virksomheder at indberette og betale moms af salg til hele EU. 
 
Læs mere om Moms One Stop Shop og tilmeld din virksomhed. 
 
Når din virksomhed er tilmeldt én af ordningerne i Moms One Stop Shop, kan du indberette og betale moms i Moms One Stop Shop.