Din nye ejendomsvurdering for 2020 danner grundlag for din boligskat fra januar 2021, uanset hvornår du modtager vurderingen. 2020-vurderingen indgår nemlig i dit beskatningsgrundlag for 2021, 2022 og 2023.

Hvis du endnu ikke har fået din ejendomsvurdering for 2020, er ejendomsværdiskatten for 2021, 2022 og 2023 blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag. Derfor beregner vi ejendomsværdiskatten på ny for boligejerne, efterhånden som de nye vurderinger bliver sendt ud.

Når du får din ejendomsvurdering for 2020, tilpasser vi automatisk din årsopgørelse, så din nye vurdering indgår som beskatningsgrundlag for din ejendomsværdiskat.

Hvis du først modtager vurderingen efter oktober måned, når den ikke at komme med i årsopgørelsen, der er klar i marts året efter. Derfor får du en ny årsopgørelse, når du har modtaget din ejendomsvurdering.

Ny årsopgørelse med nyt beskatningsgrundlag

I den nye årsopgørelse kan du se dit nye beskatningsgrundlag. De fleste skal betale det samme i ejendomsværdiskat efter den nye vurdering, som de har gjort efter den gamle. Det skyldes, at der fortsat er skattestop på ejendomsværdiskatten.

Læs mere om skattestop (Vurderingsportalen.dk)

Er du enig i det nye beskatningsgrundlag, skal du ikke gøre noget. Så træder den nye årsopgørelse automatisk i kraft, 25 dage efter du har fået besked om nyt beskatningsgrundlag.

Er du uenig, kan du sende en indsigelse. Det gør du ved at logge på skat.dk/tastselv, tryk på Kontakt og vælg herefter Skriv til os. Du har 15 dage, fra du fik besked om det nye beskatningsgrundlag.

Grundskyld (ejendomsskat) opkræves af kommunen

Du betaler også boligskat til kommunen. Den kommunale boligskat hedder grundskyld eller ejendomsskat. Din kommune bruger den nye ejendomsvurdering til at genberegne din grundskyld. Du er sikret mod betydelige stigninger i grundskylden, fordi der fortsat gælder et skatteloft med stigningsbegrænsning. Kommunen indefryser som hovedregel eventuelle stigninger i din grundskyld, men du kan også vælge at betale dem løbende.

Grundskyld betaler du ikke over årsopgørelsen. Den bliver opkrævet af kommunen. Har du spørgsmål om din grundskyld, skal du kontakte din kommune.

Læs mere: Sådan beregner kommunen din grundskyld (Vurderingsportalen.dk)