DMS Eksport og DMS Forsendelse kan tilgås i en onlineløsning og/eller via en system-til-system-løsning. Første skridt er at søge om adgang til DMS. Herefter kan du med fordel orientere dig i vejledningerne.

Du kan finde skriftlige vejledninger om begge løsninger på Skatteforvaltningens GitHub, blandt andet i DMS Onboardinguide (på dansk), hvor du fx finder vejledninger til, hvordan du opretter en angivelse eller anmoder om ændringer og rettelse af en angivelse. I DMS Connectivity Guide (på engelsk), som er en integrationsvejledning, kan du læse, hvordan du etablerer forbindelse til AS4-gatewayen. 

På siden finder du også en række videovejledninger til DMS Online og DMS System-til-system, blandt andet vejledninger til at tildele roller og rettigheder og en gennemgang af, hvordan du opretter en angivelse.  

Se også optagelserne af temamøder, som giver viden om både de tekniske og de toldmæssige ændringer.? 

Har du brug for mere viden om, hvordan du kommer godt i gang med at tage DMS Eksport og DMS Forsendelse i brug, kan du læse trin-for-trin-guiden

Vejledninger til DMS Online

Når din virksomhed har fået adgang til DMS Online, kan I begynde at tildele roller og rettigheder til de medarbejdere i virksomheden, som skal arbejde i løsningen. Det sker via TastSelv Erhverv, og det er normalt virksomhedens NemID/MitID Erhverv-administrator, som står for det. 

I videoen kan du se, hvordan man tildeler roller og rettigheder til en medarbejder. 

På Skatteforvaltningens GitHub i mappen Onboarding Documents kan du også finde en vejledning til, hvordan virksomheden tildeler roller og rettigheder på TastSelv Erhverv til en medarbejder. Her kan du også finde en beskrivelse af rettighederne.

I videoen kan du se en gennemgang af brugergrænsefladen i DMS Online. 

I videoen herunder kan du se, hvordan du opretter en angivelse i DMS Online. I eksemplet oprettes en B1-angivelse.

Opret en angivelse - skriftlig vejledning.

I videoen herunder kan du se, hvordan du laver en godkendt frembydelse. B1-angivelsen er her suppleret af en C2-frembydelsesmeddelelse.I videoen herunder kan du se, hvordan du opretter en B4-angivelse. B4-angivelsen omhandler eksport til særlige fiskale områder, fx Fuerteventura, Gran Canaria og andre steder med særlige tilhørsforhold til EU.

I videoen kan du se, hvordan du kan uploade en XML-fil i DMS Eksport for at lave en angivelse hurtigere.

I videoen kan du se, hvordan du anmoder om ændring og rettelse til en angivelse i DMS Online.

Vejledninger til DMS System-til-system

For at etablere system-til-system-løsningen skal du bruge vejledningerne på Skatteforvaltningens GitHub. Start med at læse onboardingguiden, som hjælper dig godt i gang. 

DMS Onboardingguide  
Onboardingguiden introducerer dig til opgaven med at etablere en system-til-system-løsning og refererer til alle øvrige guider. Guiden er på dansk. 

DMS Connectivity Guide, integrationsvejledning 
Connectivityguiden beskriver, hvordan der kan etableres forbindelse til AS4-gatewayen, som alle virksomheder skal sende toldangivelser til DMS igennem. Guiden beskriver også, hvordan man får besked om angivelsernes status (notifikationer). Guiden er på engelsk.

Tilgængeligt materiale 

På Skatteforvaltningens GitHub kan du finde:  

  • XSD-skemaer for hver type af angivelse, der understøtter eksport (i mappen Export XSDs) 
  • testcases og testdata for DMS Eksport (i mappen Export XSDs) 
  • XML-guide til DMS Eksport (i mappen Export XSDs) 
  • XSD-skemaer for to angivelsesarter i DMS Import: H7 og I2 (i mappen Import XSDs) 
  • testcases og testdata for to angivelsesarter i DMS Import: H7 og I2 (i mappen Import XSDs) 
  • XML-guide til angivelsesarten H7 i DMS Import (i mappen Import XSDs).

Sådan tildeler du roller og rettigheder

For at få adgang til AS4-gatewayen skal din virksomhed have et MitID Erhverv-organisationscertifikat (VOCES) eller et MitID Erhverv-systemcertifikat (FOCES). I videoen kan du se, hvordan du tildeler roller og rettigheder til et systemcertifikat. 

Skatteforvaltningens GitHub i mappen Onboarding Documents kan du også finde en vejledning til, hvordan virksomheden tildeler roller og rettigheder på TastSelv Erhverv til et systemcertifikat. Her kan du også finde en beskrivelse af rettighederne. Vil du tildele rettigheder til en medarbejder, skal du kigge under Vejledninger til DMS Online.