Dato for udgivelse
5. maj 1999
Resumé

Mere end 1.400 virksomheder har allerede nu tilmeldt sig ordningen med angivelse og betaling af moms, a-skat og oplysning af ansattes CPR-nr. via Internettet.


Internetangivelser godt fra start
 
Mere end 1.400 virksomheder har allerede nu tilmeldt sig ordningen med angivelse og betaling af moms, a-skat og oplysning af ansattes CPR-nr. via Internettet.
 
- Tallet lever helt op til forventningerne om en blød opstart på en helt ny måde at kommunikere oplysninger til Told·Skat på, siger vicedirektør i Told- og Skattestyrelsen Preben Kristiansen. Han tilføjer, at der ikke fra starten var angivet et mål, men at tallet 1.400 efter kun ca. 14 dage vidner om stor interesse og lyst fra virksomhederne til at gå nye veje.
 
Den 19. april 1999 fik landets virksomheder mulighed for at tilmelde sig ordningen med angivelse og betaling via Internettet. Ordningen gælder i første omgang moms, a-skat og oplysning af ansattes CPR-nr. Virksomhederne kan endvidere selv vælge betalingsmåden. Hidtil har flest valgt at bruge home-banking, mens de øvrige bruger PBS-leverandørservice.
 
Ud over at lette virksomhedernes administrative byrder trækker systemet automatisk betalingen på sidste rettidige indbetalingsdag. Dermed undgår virksomhederne et unødigt rentetab ved f.eks. at betale et par dage før tiden.
 
Fra den 26. april kl. 9.00 blev der åbnet for muligheden for at angive og betale, og allerede første dag var der 26 virksomheder, der benyttede sig af det. Og indtil videre er der i alt 237 virksomheder, der har angivet via Internettet.
 
Angivelsesfristen for a-skat, oplysninger om ansattes CPR-nr. samt moms for kvartalsvirksomheder er den 10. maj 1999.
 
- Skulle der være virksomheder, der ikke har fået sig meldt til, og som gerne vil med på vognen fra starten, kan det stadig nås, siger Preben Kristiansen.
 
Interesserede virksomheder kan tilmelde sig på www.toldskat.dk.
 
- Jeg er glad for, at Told·Skat endnu gang får bevist, at vi kan være med helt fremme, når det drejer sig om at udnytte de teknologiske muligheder, siger Preben Kristiansen.
 
- Og det slutter ikke her. Vi vil gå så langt som muligt for at tilbyde flere løsninger til det danske erhvervsliv, så administrationen kan blive lettere og mere enkel, slutter vicedirektør i Told- og Skattestyrelsen Preben Kristiansen.