Nyhedsmedie
Erhvervsbladet den 5. april 2004
Skrevet af
Skatteminister Svend Erik Hovmand(V)
Resumé
Moms på nettet giver klare fordele for virksomhederne.

Næsten halvdelen af alle virksomheder, som betaler moms, har allerede opdaget, at det er lettere, bedre og mere overskueligt at indberette moms på nettet. Der er mange flere virksomheder med adgang til internettet, end der er tilmeldte til moms TastSelv. ToldSkat er derfor i denne tid i fuld sving med at ringe til 90.000 virksomheder for at få dem til at indberette moms og A-skat via internettet i stedet for at bruge de gammeldags girokort. Kampagnen strækker sig over to uger. Opskriften er ligetil. Virksomheden bliver ringet op - hvis den er klar til lettelsen, bliver virksomheden trin for trin guidet igennem tilmeldingen til TastSelv.

Virksomhederne er meget glade for at blive kontaktet. Og ToldSkats medarbejdere er begejstret for den positive modtagelse. 26.000 virksomheder har indtil videre tilmeldt sig i løbet af kampagnen. Det er et flot resultat. Næsten halvdelen af virksomhederne, medarbejderne har snakket med, tilmelder sig med det samme. Jeg har endda hørt, at en medarbejder fra ToldSkat talte med indehaveren af en virksomhed, som fra en skilift i Norge blev tilmeldt moms TastSelv. Så enkelt er det.

Moms på nettet giver klare fordele for virksomheden. Der er døgnåbent på moms TastSelv. Med TastSelv kan virksomheden trygt angive lige så snart den har momstallene, og derefter  foretage betalingen gennem HomeBanking eller PBS. Virksomheden kan foretage overførsel på sidste rettidige betalingsdag. Så kan virksomhederne helt undgå at betale dyre renter på kassekreditten, fordi de har indsendt momstallene i god tid.

Virksomhederne kan finde mere information om moms på nettet på , vælg TastSelv under Virksomhed. Der kan den selvstændige også klikke på en momsdemo, og selv prøve, hvor let det er.

Vi glæder os til, at endnu flere virksomheder kommer til at opleve, at det er lettere, bedre og mere overskueligt at indberette moms på nettet.