Dato for udgivelse
07 Jun 2004 15:09
Resumé

Kontrolaktion mod pizzeriaer i Storkøbenhavn.

 


Den 3. juni 2004 har Københavns Politi, Frederiksberg Politi, Glostrup Politi, Hvidovre Politi, Brøndby Kommune og ToldSkat København foretaget kontrol af pizzeriaer i Storkøbenhavn.

 

Der blev konstateret omfattende brug af sort arbejdskraft og uorden i regnskaberne.

 

Ved 21 kontrolbesøg blev det konstateret, at 18 virksomheder havde uorden i regnskaberne, og at der kun blev afregnet skat for 12 ud af 44 af de antrufne ”ansatte”.

 

Af de 32, som der ikke afregnes skat for, havde 29 enten første arbejdsdag eller erkendte, at de hævede offentlige ydelser samtidig med, at de arbejdede.

 

De resterende opholdt sig enten illegalt i landet eller var asylansøgere uden arbejdstilladelse.

 

En af de illegale indvandrere stak af, men blev efter en kortere politijagt anholdt. Glostrup Politi har sent torsdag aften oplyst, at den illegale indvandrer nu har søgt asyl og vil blive overført til Sandholmlejren.

 

Som en sidegevinst konstateredes det, at 3 pizzeriaer solgte ulovligt indførte sodavand.

 

ToldSkat Københavns efterfølgende gennemgang af de indhentede oplysninger vil vise omfanget af unddragne skatter og afgifter samt omfanget af snyd med dagpenge eller sociale ydelser.

 

Trods tidligere aktioner må det konstateres, at der stadig er brug for en skærpet indsats over for branchen.

 

Kontakt: ToldSkat København, funktionschef Jon Mikkelsen tlf. 72 37 36 83 eller planlægningschef Ib Jørgensen, tlf. 72 37 28 44.