Dato for udgivelse
07 Jun 2004 15:31
Resumé

Kontrolaktion mod taxakørsel, værtshuse, restauranter og pizzeriaer i Nordsjælland.

 


Den 3. juni 2004 har ToldSkat Nordsjælland-Bornholm foretaget kontrol i flere brancher og kontrolleret 46 virksomheder.

 

Gladsaxe politikreds deltog i kontrollerne i taxabranchen, ligesom Hørsholm kommune deltog i kontroller på restaurationsområdet.

 

Formålet med aktionerne var at afdække forhold omkring virksomhedernes aflønning af medarbejdere, herunder “sorte lønninger”, brug af illegal arbejdskraft og socialt bedrageri i forbindelse med modtagelse af løn samtidig med offentlige ydelser som dagpenge, bistandshjælp mv.

  • Ved de 46 kontrolbesøg blev 93 ansatte antruffet og kontrolleret. Heraf oplyste 11, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer.
  • 12 af de interviewede personer var på overførselsindkomst.
  • 7 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering m.m.
  • Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder.

Region Helsingør

Ved 20 kontrolbesøg af værtshuse, restauranter og pizzeriaer blev 64 ansatte antruffet og kontrolleret. Heraf oplyste 9, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. 8 af de interviewede personer var på overførselsindkomst. 5 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering mm. Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder.

 

Region Ballerup

Ved 26 kontroller i taxabranchen blev 29 ansatte kontrolleret. Heraf oplyste 2, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. 4 af de interviewede personer var på overførselsindkomst. 2 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering m.m. Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder.

 

ToldSkat Nordsjælland-Bornholm fortsætter den målrettede kontrolindsats i samarbejde med øvrige myndigheder resten af 2004.

 

- Det er overraskende, at der fortsat er så meget ”sort arbejde” hos værtshuse, restauranter og pizzeriaer. Det skævvrider konkurrencen i forhold til de lovlydige virksomheder. Så vi fortsætter med kontrolaktioner i samarbejde med andre myndigheder i resten af 2004, siger planlægningschef Jan Lund.

 

Kontakt: Planlægningschef Jan Lund, ToldSkat Nordsjælland-Bornholm, tlf. 72 37 33 01.