Dato for udgivelse
09 Jun 2004 20:29
Resumé
Stor kontrolaktion på Bornholm og i Nordsjælland


Fredag den 4. juni 2004 har ToldSkat Nordsjælland-Bornholm foretaget kontrol i flere brancher og kontrolleret 36 virksomheder. Politiet i Hillerød og på Bornholm deltog i kontrollerne.

 

Formålet med aktionerne var at afdække forhold omkring virksomhedernes aflønning af medarbejdere, herunder “sorte lønninger”, brug af illegal arbejdskraft og socialt bedrageri i forbindelse med modtagelse af løn samtidig med offentlige ydelser som dagpenge, bistandshjælp mv.

  • Ved de 36 kontrolbesøg blev 109 ansatte antruffet og kontrolleret. Heraf oplyste 11, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer.
  • 4 af de interviewede personer var på overførselsindkomst.
  • 18 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering mm.
  • Et par af de antrufne nåede at stikke af og en enkelt blev anholdt
  • Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder

Region Helsingør (grønthandlere)

Ved 2 kontrolbesøg blev 5 ansatte antruffet og kontrolleret. Heraf oplyste 2, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. Den ene virksomhed havde uorden i kasseregistrering mm.

 

Region Bornholm (værtshuse, restauranter og pizzeriaer)

Ved 12 kontrolbesøg på restaurationer og værtshuse blev 24 ansatte kontrolleret. Heraf oplyste 2, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. Ingen af de interviewede personer var på overførselsindkomst. 7 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering mm. Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder.

 

Region Hillerød (restauranter og pizzeriaer)

Ved 22 kontrolbesøg på restaurationer og værtshuse blev 80 ansatte kontrolleret. Heraf oplyste 7, at de var ansat samme dag og endnu ikke havde fået ordnet deres ansættelsespapirer. 4 af de interviewede personer var på overførselsindkomst. 10 af virksomhederne havde uorden i kasseregistrering mm. Et par af de antrufne nåede at stikke af og en enkelt blev anholdt. Der er formodning om brug af ”sort arbejdskraft” hos flere af de kontrollerede virksomheder.

 

- Kontrolaktionen viser, at der er behov for yderligere kontrol, så det fortsætter ToldSkat med. På Bornholm var kontrolaktionen lidt præget af, at det er tidligt på turistsæsonen, så der ikke var så mange på arbejde, som senere på sæsonen”, siger planlægningschef Jan Lund.

 

ToldSkat Nordsjælland-Bornholm fortsætter den målrettede kontrolindsats i samarbejde med øvrige myndigheder i resten af 2004.

 

Kontakt: Planlægningschef Jan Lund, ToldSkat Nordsjælland-Bornholm, tlf. 72 37 33 01.