Dato for udgivelse
09 Jun 2004 20:47
Resumé

Kontrolaktion mod hyrevogne i Østjylland.

 


Som udtryk for det stadig stærkere myndighedssamarbejde og som led i en landsdækkende kontrolaktion mod sort og illegal arbejdskraft har ToldSkat Østjylland i samarbejde med Århus Politi den 4. juni 2004 gennemført en kontrolaktion rettet mod hyrevogne i Århus.

 

Der blev foretaget kontrol af 64 vogne tilhørende 57 vognmænd.

 

5 chauffører oplyste, at de var nyansatte og dermed endnu ikke har fået udbetalt løn. Efterfølgende er det blevet kontrolleret, om de ansatte uretmæssig får udbetalt dagpenge eller sociale ydelser, ligesom vognmandens registreringsforhold hos ToldSkat er tjekket. ToldSkat har ikke konstateret noget tilfælde af samtidig udbetaling af dagpenge eller sociale ydelser.

 

Derimod er der konstateret 1 uregistreret virksomhed og 7 virksomheder, der ikke har orden i alle indberetningerne til ToldSkat.

 

ToldSkat vil efterfølgende tage kontakt til de 8 virksomheder, hvor der er konstateret fejl og mangler.

 

ToldSkat Østjylland har endvidere i perioden 3.-5. juni 2004 som led i en koordineret kontrolaktion i samarbejde med politiet, Arbejdsdirektoratet, Udlændingestyrelsen og de kommunale skatte- og socialforvaltninger gennemført kontrol mod sort og illegal arbejdskraft samt udeholdt omsætning i 169 virksomheder indenfor en bred vifte af brancher i Skive, Låsby og Århus. I forbindelse med aktionerne er der truffet 248 ansatte, hvoraf ToldSkat kun havde kendskab til 70.

 

Herudover blev det konstateret, at 8 personer samtidig får udbetalt dagpenge og 28 personer får udbetalt sociale ydelser.

 

Endvidere konstateredes det, at 3 personer ikke havde arbejdstilladelse, men kun opholdstilladelse, og 5 personer havde hverken opholds- eller arbejdstilladelse. Af disse 8 personer blev 5 straks anholdt af politiet.

 

- Ulovlighederne betyder en fuldstændig urimelig skævvridning af konkurrencen. Det er unfair konkurrence overfor alle med orden i tingene. Derfor kan jeg med sikkerhed love en ting. Kontrollerne fortsætter. Vi vil det uvæsen til livs, siger Skatteminister Svend Erik Hovmand (V).

 

Kontakt: Planlægningschef Søren V. Christensen tlf. 72 37 64 58, ToldSkat Østjylland.