Dato for udgivelse
14 Jun 2004 11:30
Resumé
Kontrol af bagerier i København

Den 13. juni 2004 har Københavns Politi, Hvidovre Politi, Tårnby Politi, Glostrup Politi, Frederiksberg Politi, Københavns Kommune, Hvidovre Kommune og ToldSkat København foretaget kontrol af bagerier i Storkøbenhavn.

 

Aktionen viste, at bagerier stadig hører hjemme på den liste af brancher, hvor der i stor grad anvendes sort arbejdskraft og hvor der er uorden i regnskaberne.

 

Ved aktionen blev der kontrolleret 30 bagerier, hvoraf mere end halvdelen havde uorden i regnskaberne.

 

Der blev kontrolleret 56 ansatte. Af disse blev der kun afregnet skat for fire ud af ti.

 

14 af de kontrollerede oplyste, at de havde første arbejdsdag. 5 fik udbetalt dagpenge og 3 fik udbetalt sociale ydelser.

 

9 af de ansatte havde ikke opholds- og/eller arbejdstilladelse. 7 blev anholdt.

 

Under aktionen stak 5 ansatte af. 1 blev fundet gemt under en busk. De 4 øvrige undslap. Resultatet af flugten fra et af bagerierne var, at ToldSkat og Politiet stod tilbage med et bageri med brød i ovnen, men uden personale.

 

ToldSkat Københavns efterfølgende gennemgang af de indhentede oplysninger vil vise omfanget af unddragne skatter og afgifter, samt omfanget af snyd med dagpenge eller sociale ydelser.

 

”Det er ikke første gang, at vi kører en kontrolaktion direkte mod bagerier og dagens resultat viser, at der stadig er brug for en målrettet indsats overfor branchen” udtaler planlægningschef Ib Jørgensen, som lover at bagerne kan se frem til flere kontrolbesøg.

                                                        

Tidligere på ugen har ToldSkat i samarbejde med politiet kontrolleret engrosbagerier. Kontrollen i disse virksomheder viste ikke tegn på uorden i regnskaber og ansættelsesforhold.

 

Kontakt: ToldSkat, planlægningschef Ib Jørgensen tlf. 72 37 64 58 og funktionschef Jon Mikkelsen tlf. 72 37 36 83.