Dato for udgivelse
01 Jul 2004 16:46
Resumé
Resultat af aktioner i København den 30. juni 2004 mod importører og mellemhandlere af punktafgiftspligtige varer. Derudover en samlet status for indsatsen i 1. halvår 2004.

 

Københavns Politi og ToldSkat København har den 30. juni gennemført en målrettet aktion mod importørers og mellemhandleres salg af ulovlige punktafgiftspligtige varer. Samtidig blev der gennemført en aktion rettet mod illegal- og sort arbejdskraft.

 

Aktionen gav følgende resultater:

  • Afgifter
    Der blev foretaget kontrol i 4 virksomheder. Det blev her konstateret, at der i 3 tilfælde blev drevet uregistreret og ulovlig virksomhed. Samtidig blev der konstateret overtrædelse af miljølovgivningen, idet der ikke var påsat returpantmærker på flasker og dåser indeholdende øl - og mineralvand.
    Der blev beslaglagt 80 paller med diverse drikkevarer (øl, sodavand).

  • Illegal/sort arbejde
    Ved aktionen blev der antruffet 1 illegal ansat, som blev anholdt. Herudover blev der fundet en stjålet Landrover, som politiet overdrog til en glad ejer.

Sammenfatning for 1. halvår 2004

ToldSkat København har i 1. halvår af 2004 foretaget målrettede aktioner rettet mod de allerstørste importører og mellemhandlere af punktafgiftspligtige varer: Øl, vin, sodavand, chokolade, slik, spiritus og tobaksvarer bestemt til de københavnske kiosker og dagligvarebutikker samt til salg direkte til private.

 

Resultatet af disse kontroller er på 24 mio. kr. alene i afgifter og moms.

 

Til sikkerhed for afgifter mv. har ToldSkat København foretaget arrest/beslaglæggelse af varelagre omfattende 510 paller øl, vin, sodavand, chokoladevarer mv.

 

ToldSkat København følger virksomhederne og den tilknyttede personkreds meget tæt og har fortsat meget stor fokus på importører/mellemhandlere.

 

Kontakt: ToldSkat København, planlægningschef Ib Jørgensen tlf. 72 37 28 44 eller funktionschef Lars Klamer tlf. 72 37 45 17.