Dato for udgivelse
05 Jul 2004 16:12
Resumé
ToldSkat har gennemført en ny kontrolaktion mod kiosker og grønthandlere.


ToldSkat København har i den forløbne uge gennemført en kontrolaktion mod ubeskattede varer hos nyregistrerede kiosker og grønthandlere.

Der blev i alt kontrolleret 131 forretninger, hvoraf der i 37 tilfælde blev konstateret rod i regnskabet og snyd med afgifter. De pågældende vil modtage bøder efter de skærpede regler.

Under aktionen blev der bl.a. beslaglagt vandpibetobak. Derudover overtrådte samtlige af de 37 butikker miljølovgivningen, idet der i ingen af de kontrollerede forretninger var påsat returpantmærker på flasker og dåser indeholdende øl eller sodavand. Endelig blev der antruffet 2 asylansøgere, som blev overgivet til politiet.

På en af aktionsdagene udspandt sig følgende episode:

Under kontrolbesøg hos en grønthandler, stak en ansat af fra ToldSkat´s medarbejder. Medarbejderen cyklede dagen efter på arbejde og opdagede, at samme person var i færd med at åbne den pågældende grøntforretning. Politiet blev kontaktet, og sammen med ToldSkat fik forretningen på ny aflagt et kontrolbesøg. Denne gang blev den ansatte fastholdt og hans identitet fastslået. Det viste sig, at den ansatte var asylansøger. Yderligere kunne politiet konstatere, at asylansøgeren var i besiddelse af et falsk buskort med asylansøgerens billede, men med en andens navn. Asylansøgeren blev taget med af politiet til nærmere afhøring.     

Aktionen er en fortsættelse af kampen for at begrænse salget af ubeskattede sodavand, øl, vin, chokolade, slik, spiritus og tobaksvarer fra kiosker og grønthandlere.

- Trods omfattende aktioner i 2003, vejledninger, presseomtale mv. kan det konstateres, at der fortsat svindles med afgifterne i kiosker og grønthandlere, udtaler Lars Klamer, funktionschef i ToldSkat København og tilføjer:

- Det er uacceptabelt med den fortsatte meget høje fejlprocent.

Kontakt: ToldSkat København, planlægningschef Ib Jørgensen 7237 2844 eller funktionschef Lars Klamer 7237 4517